Abans d’estiu la CBS va estrenar als EUA la sèrie Swingtown, ambientada al Chicago dels anys 70 i que ens conta com afecta el fenomen swinger tres matrimonis ben diferents: els conservadors Thompson, els experts Decker i els principiants Miller.
Òbric parèntesi. Fent un reduccionisme, podríem definir el fenomen swinger com l’intercanvi de parelles, però en realitat es tracta d’un estil de vida -molt més ample, doncs- que inclou altres activitats igualment divertides i perverses. Tanque parèntesi.
Swingtown és, possiblement, la millor sèrie estrenada en 2008 i té una factura encisadora: l’ambientació ens trasllada a través dels vestuaris i dels escenaris a una època en la qual hom començà a qüestionar determinats rols i actituds conservadores i s’apostà per l'alliberació femenina, per l'ús social de les drogues i, sobretot, per la desinhibició sexual.
De tota la sèrie, però, el més recomanable són els seus personatges, perfectament perfilats i en continua evolució, entre els quals destaca el de Trina Decker, interpretada per Lana Parrilla (és un nom artístic?), que es mou durant tota la temporada entre la seducció i la pornografia.
I hui recomane la visió urgent i immediata de Swingtown perquè fa algunes setmanes vaig descobrir que a València tenim el nostre particular Chicago dels anys 70: el local, que ha estat batejat amb el transparent i explícit nom de Swingers, es troba a la Fonteta de Sant Lluís, i no sé ben bé per què, però alguna cosa em diu que em deixaré caure per allí ben prompte.
Potser siga este cap de setmana.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada