Ha tingut molt de ressò un informe britànic que situa l'alcohol com la droga més nociva, per davant d'altres també legals com el tabac i la metadona i de totes les il·legals.
Pot semblar, en principi, que fotre's una copa de vi resulta més perillós que injectar-se una dosi d'heroïna però, com tot en esta vida, el mètode determina el resultat, de forma que els autors han tingut en compte no només la incidència directa de la droga sobre el consumidor particular, sinó també l'impacte social que la substància té sobre l'individu i sobre la societat.
Així doncs, resulta més fàcil entendre que l'alcohol ocupe la primera posició d'este particular rànquing de perillositat perquè es tracta justament de la droga més estesa i més barata, així com la que gaudeix d'una acceptació social més gran. En definitiva: hi ha molt d'alcohol, és de fàcil accés i no està tan mal vist com fotre's, per exemple, una ratlla.
Per tant, el resultat d'este estudi podria qüestionar l'opinió d'aquells que aposten per legalitzar les drogues, ja que es dóna la paradoxa (no tan paradoxa, en realitat) que la droga més legal i la que és percebuda com la menys danyosa és precisament la més perillosa i tolerada i la que compta amb una forta indústria per incentivar el seu consum.
Els fets, però, no només posen en evidència que la legalització de les drogues no resol cap problema, sinó també tot el contrari: Boardwalk Empire, l'última sèrie d'HBO, ambientada als anys de la llei seca americana a Atlantic City i amb Steve Buscemi en el paper de Nucky Thompson, retrata perfectament les conseqüències que porten aparellades les drogues clandestines: tràfic il·legal, crim, corrupció, absència de control i màfies. I divertiment i excessos a cabassos, clar.
Malgrat això, personalment em quede amb la situació legal tan anormal i contradictòria que vivim a la Confederació Ibèrica de Nacions i que es resumeix en el fax que un jutjat em feu arribar ahir i en el qual se m'informava de l'arxiu d'un cas perquè el meu client només portava 30 bosses de dos grams de marihuana cadascuna i el Tribunal Suprem entén que fins a 250 grams (!) es pot considerar consum propi i, per tant, no mereix cap reprovació penal.
Així doncs, qui convida a la pròxima?
Si és que no hi ha res millor que viure en un país de moral catòlica! La hipocresia de la nostra societat té tantes escletxes! Aquests calvinistes, que tot ho veuen de mal humor! Ups! però ara que hi penso, ells tampoc ho tenen massa solucionat oi? Caxis! Mira tu si resulta que no té res a veure amb la legalitat vigent i si amb obscurs interessos econòmics! Naaaaaaa
ResponElimina;)