dimarts, 10 de desembre del 2013

María José Català i l'ADN valencià



Molts suggereixen que podria ser María José Català la destinada a substituir Fabra quan des de Madrid consideren que el President més ninot que ha tingut el País Valencià ja no resulte útil per als seus interessos, els quals no tenen per què coincidir necessàriament amb els dels valencians.

En eixe sentit, he de reconéixer que no tinc cap informació, però sí que considere, en canvi, que Català disposa de totes les qualitats necessàries per ser Molt Honorable: és jove i té bona presència, no està esguitada per cap cas de corrupció i gaudeix d'una considerable inconsistència intel·lectual.

Òbric parèntesi. Hi ha qui ha estat President de la Generalitat amb menys. Tanque parèntesi.

També hem de tindre en compte que de la gestió política de l'ecs!alcaldessa de Torrent i actual consellera d'Educació es pot dir ben poc i, en els temps que ens ha tocat patir, això és un fet que també juga al seu favor.

Català era coneguda, sobretot, per aquell discurset que es va marcar en un acte de presentació de candidatures d'alcaldes del PP valencià quan va dir allò de “En primer lugar pediros disculpas por si en algún momento me paso al valenciano, pero es mi lengua materna y tengo ese defecto. Si lo hago me perdonáis, ¿eh?”, tot just després que l'alcaldable de Vila-Real fóra escridassat per haver començat la seua intervenció en valencià.

La mateixa persona que demanà disculpes per parlar valencià a València, en un acte del PPCV, que crec que és l'únic partit que té una Comissió de Senyes d'Identitat (!), i que hui és consellera d'Educació, va anunciar ahir que la Generalitat crearà l'assignatura Cultura del Poble Valencià (!!) a la seu de Lo Rat Penat (!!!), entre bolquers per a adults pixats d'orina i pudor de Varón Dandy.

La iniciativa, absurda i destrellatada, no només és un gest desesperat (i gens meditat) de cara al sector més ranci del País Valencià, sinó que mai vorà la llum: un editorial de Pedro Jota Ramírez a El Mundo criticant l'adoctrinament dels xiquets valencians serà suficient perquè l'assignatura torne al calaix i ningú mai en torne a parlar.

María José Català és la broma de la setmana. 


 




3 comentaris:

Anònim ha dit...

vigileu que d'aquí quatre dies us prohibeixen parlar en valencià...

pitxiri ha dit...

La carrera d'esta xicona és molt semblant a la de Paquito Camps: assessora del PP local, alcaldessa i consellera. És a dir: de càrrec públic a càrrec públic, y tiro porque me toca. Liberalisme en estat pur, vaja.

Unknown ha dit...

El autoodi realment es molt valencià, si no el que ocorre no te molta explicació, no?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails