dijous, 26 de maig del 2011

L'ambient de la política valenciana

No és cap notícia que la política és plena d'homosexuals: el caràcter manifasser gai i una militància interioritzada són les causes que fan que molts homosexuals i lesbianes decidisquen participar de la vida pública.

Òbric parèntesi. Molts ho fan també per lligar perquè hi ha més gais als òrgans de direcció de la majoria dels partits que a qualsevol sauna un diumenge de vesprada. Tanque parèntesi.

Cal destacar, però, dos candidats gais (ben atractius) que han triomfat en les eleccions municipals i autonòmiques del diumenge passat: el primer és el candidat del PSOE a l'alcaldia de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, el qual, en contra de tots els pronòstics, s'ha fet amb la majoria absoluta d'esta ciutat de l'àrea metropolitana de València coneguda per tindre, juntament amb Paterna i Xirivella, uns dels nivells de 'xonisme' més alts del País.

El primer 'contacte' que vaig tindre amb Bielsa fou fa molts anys: havia vingut en companyia de molts altres joves socialistes a rebentar un ple municipal del meu poble, que no recorde de què tractava. Em va resultar atractiu aquell xic prim i fibradíssim i cada volta que me'l trobava a l'ambient, enfundat en un polo verd Lacoste, m'apropava i li recordava l'incident i li preguntava si assistir a plens d'altres pobles a escridassar els portaveus populars era una pràctica habitual entre les joventuts socialistes.

Òbric parèntesi. Redéu, seré impresentable. Tanque parèntesi.

Ara, una mica més assenyat i vestit amb americana i texans per dissimilar els anys de xandall que haurà viscut (perquè el caràcter mislater es porta per dins, però també per fora), Bielsa sembla que ha fet una bona campanya i s'ha emportat el gai a l'aigua. Enhorabona, doncs.


El segon candidat gai que ha triomfat com la Coca-cola (o, millor encara, com la Vitamina Compromís) ha estat Fran Ferri, també conegut com Flam Ferri, número quatre per la circumscripció de València de Coalició Compromís i que, al contrari que Bielsa, aprofità la seua orientació sexual per atraure els flaixos dels periodistes en anunciar públicament la seua homosexualitat (!).

L'anunci pillà tot el món per sorpresa perquè ningú podia imaginar que al Bloc Jove, entitat de la qual és secretari general, poguera haver algun gai més dels que ja hi ha: estadísticament és impossible.

L'eixida de l'armari de Flam Ferri, per inesperada i sorprenent, està a l'alçada de les grans notícies que el món ha ofert estos últims anys i encara no entenc com Wikileaks no ho havia filtrat abans, ja que es tractava d'un dels grans secrets que fa anys que havia de ser desvetllat.

Personalment, el meu contacte amb Flam Ferri es limita a haver furtat de sa casa (en un estat d'intoxicació severa) un bon grapat de bombons de Ferrero Rocher durant la celebració d'aniversari d'un company seu de pis a la qual vaig estar convidat; bombons que després em vaig dedicar a repartir a una discoteca gai amb la frase: 'Bienvenido a la fiesta del embajador'.

Òbric parèntesi. Redéu, seré impresentable. Tanque parèntesi.

En definitiva, tant Fernández Bielsa com Flam Ferri s'han guanyat merescudament un lloc en la política valenciana i, independentment de la seua orientació sexual, tenen molt feina per fer: el primer s'ha convertit en pràcticament l'únic baró socialista de l'Horta Sud, amb tot el que això suposa; i el segon haurà d'aprendre molt a unes Corts Valencianes farcides de corruptes i incompetents i on les coses no són, precisament, de color de rosa.

Òbric un altre parèntesi. Flam, però, juga amb un clar avantatge: la seua cara de bon xiquet li farà gaudir de l'atenció de personatges com Cotino. I això, donades les circumstàncies, no és poc. Tanque un altre parèntesi.

Independentment de tot això, la gran qüestió no és qui dels dos em sembla més atractiu, sinó quin dels dos està disponible: al remat, tant fa un alcalde com un diputat.

16 comentaris:

Clidice ha dit...

Bombons Ferrero Rocher!!!! ai, trontolla tota la imatge de gust exquisit que m'havia fet de tu :(

que trist! que trist!

Clars ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Miquel ha dit...

"Bienvenidos a la fiesta del Embajador"...m'ha matat, m'ha matat!!

Monique LaMer ha dit...

Qué bó lo dels Ferrero i la festa...encara estic riguent-me!

Anònim ha dit...

Fran Ferri... mareta!

Anònim ha dit...

Fran Ferri... mareta!

Anònim ha dit...

Fran Ferri... mareta!

Toni ha dit...

Com m'agrada llegir-te, de vegades pense que estic enganxat :D

Jesús Párraga ha dit...

Bé, tot això dels Ferrero està molt bé, però com a mislater de pro (que no de veinatge present) he de dir-te que el teu poble, a banda de molt de pijo, també estava ben carregadet de garrulos als setanta i supose que de mascatxapes a hores d'ara.
De Mislata al cel.
:)

Mr. Aris ha dit...

O sigui, que per que et votin tens que està bo...no vas descaminat, encara que també han havut polítics que fisicament...(el Gil i Gil)...

Anònim ha dit...

Políticos gays los hay en todos los partidos. El PP también tiene concejales gays por diversos pueblos, ciudades y diputados. Y son bastante visibles con una vida muy "común" ya no es noticia el que alguien sea gay o no, menos mal! Tota pedra fa pared y Oye ya nada de "xonisme"!! Es un comentario muy clasista jeje.

Anònim ha dit...

este xic es pareix molt al David de la inefable série Física o Química, no? I, per tant, em posa tant!

Busca qui t'ha pegat ha dit...

Per parts:

Clídice, Miquel, Monique: si ho arribe a saber m'estalvie la part dels ferrero... ;)

Anònim: Flam Ferri, eixe és el nom oficial :P

Moltes gràcies, Toni :)

Jesús: no pense retractar.me de les meues paraules sobre Mijlata. Mai. :P

Aris i Anònim2: gais, efectivament, hi ha a tots els partits: jo només he fet la fitxa de dos que m'agraden :P

Anònim3: Poble Flam: creus que es mereix eixa comparació? ;)

Gràcies a tots!

Anònim ha dit...

Va a ser que el nou alcalde de Mislata no està lliure... Segons se diu i es veu per molts pubs del Carme és que es parella de Jorge Alarte! Oh...

Anònim ha dit...

Bielsa no ha portat mai xandall, i vull dirte que en mislata n´hi ha xonis, clar que si, pero també n´hi ha gent molt formada y preparada com ell....

Anònim ha dit...

El alcalde de Mislata atractiu? es molt prim i te molta mala baba a l´ambient... va de cregut i es un esquelet amb pates... deuria ser mes humild...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails