dijous, 13 de setembre del 2012

Chelsea, High Line i Meatpacking


Chelsea Market, l'antiga fàbrica de Nabisco on s'inventà la galeta Oreo


Un edifici gai de Chelsea


Quan visites Chelsea a les deu del matí d'un dimecres res fa pensar que et trobes al barri gai de Nova York, almenys fins que poses un peu a Chelsea Market: l'antiga fàbrica on s'inventà la galeta Oreo (!) i convertida hui en un edifici d'oficines i un centre comercial de botigues i galeries d'art.

Tot molt gai, com resulta evident.

Des d'allí es pot accedir a High Line, un projecte interessantíssim iniciat el 2009 i que ha recuperat per a la ciutat una antiga via de tren de mercaderies que recorria el West Side de Manhattan. Des d'aleshores han anat rehabilitant-se diferents trams i el resultat no podia ser millor: més de dos quilòmetres d'una via verda que arranca a Meatpacking (el barri més de moda de la ciutat i on un brunch et costa vint dòlars) fins la 30th street, quinze carrers més enllà.

High Line discorre a diferents nivells entre un barri portuari i un residencial i el resultat són unes magnífiques vistes que barregen l'arquitectura típica industrial amb nous edificis de vidre i formes boges, com un edifici de Gehry completament descol·locat. I, també, una de les coses que més m'ha sorprés de Nova York: la quantitat de dipòsits d'aigua que encara mantenen molts edificis.



Les vies de l'antic tren de High Line: hui un corredor verd


Edifici industrial al port de Chelsea que recorda exageradament 
la Finca de Ferro de València


Arquilocura i arquitectura industrial


Els dipòsits d'aigua de tot Manhattan són així


Vista de l'Empire des de High Line

2 comentaris:

Corpi ha dit...

Com els nordamericans quasi que no tenen Història, i menys un patrimoni històric com Déu mana, es guarden tot allò que té, ¿quant?: cent, dos-cents anys, per fer una coca tapada i intentar presumir d'allò que no tenen. Qualservol runa d'ací, dues parets d'un castell dels moros té més anys que les fàbriques i els dipòsits d'ells.

Carlos Martínez ha dit...

M'agrada molt High Lane.
Potser les estàtues de Sherindan Sq. són les més representatives del "village" gai a qualsevol hora del dia.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails