dilluns, 19 de maig del 2014

Resum de la campanya (II)




L'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó, del PP de la província, de l'Instituto Leonés de Cultura, del consorci de l'aeroport de Lleó... i així fins a l'infinit, va interrompre la campanya electoral: tot i tractar-se d'un crim personal, motivat per qüestiones alienes a la política (però no del tot), la campanya va entrar en punt mort durant 24 hores i va retardar el debat televisiu previst entre Cañete i Valenciano.

Fins el debat, però, alguns van decidir continuar la campanya a la seua manera, relacionant sense cap tipus de rubor l'assassinat de la polifacètica política lleonesa amb la contestació social, les protestes ciutadanes o les revistes satítiques. L'últim a sumar-se a este despropòsit ha estat el president de les Corts, Juan Cotino, en ABC este mateix dissabte, en assegurar que “Se está generando un creciente rencor hacia las personas que ejercen la función pública” el qual “transformado en odio extremo puede terminar por abocar a la locura de apretar un gatillo contra alguien, como hemos visto esta semana pasada con el asesinato de la presidenta de la Diputación de León”.

Òbric parèntesi. No sé si Cotino encara ignora que les presumptes assassines de la presidenta provincial lleonesa també són del PP, però només li ha faltat preguntar si Mònica Oltra tenia un coartada contrastable per al dia dels fets. Tanque parèntesi.

I, finalment, arribà el debat Cañete-Valenciano amb les pitjors expectatives possibles: el perfil dels dos candidats i el format pactat feien preveure que la cosa passaria sense pena ni glòria. I, la veritat és que, una vegada patit, semblava que només recordaríem la boca pastosa del candidat popular i la seua incapacitat per imposar-se al discurs de Valenciano.


 
I ací és on ve la part fotuda d'admetre: Cañete va estar tan malament (però tan malament!), que Valenciano va eixir reforçada del debat i va donar la sensació que el guanyava, quan la realitat és que el perdia l'altre.

A partir del debat, Cañete va entrar en un fangar del qual encara no se n'ha sortit i no se'n sortirà en la vida, en afirmar al dia següent per justificar la lamentable actuació en televisió: “El debate entre un hombre y una mujer es muy complicado, porque si haces un abuso de superioridad intelectual, parece que eres un machista y estás acorralando a una mujer indefensa”.

Si Cañete haguera enviat Valenciano a casa a planxar la roba i a escurar els plats no haguera resultat tan violent i potser no haguera hagut de cancel·lar totes les entrevistes amb els mitjans una setmana abans de les eleccions.

Definitivament, el PP es va avançar a l'hora d'anunciar el seu candidat.

 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails