dilluns, 19 d’octubre del 2009

55.316

Este cap de setmana no només m'he dedicat a patir un atac de la síndrome de Bèrgam, a intoxicar-me de mala manera el dissabte nit i a fullejar l'exemplar d'El manifiesto comunista (!) que Público regalava dissabte, ja que també he tingut temps per seguir les notícies sobre l'enèsima manifestació de la caverna a la Villa y Corte.

En esta ocasió, els manifestants estaven convocats per mostrar el seu rebuig a la nova llei d'interrupció voluntària de l'embaràs que en un futur immediat aprovarà el Govern i que suposarà, entre altres coses, regularitzar i despenalitzar una situació a la qual han de fer front milers de dones cada any.

El més important i transcendent de la nova mobilització de la caverna, però, no ha estat el caràcter ultramuntà de la convocatòria, ni els eslògans destrellatats que portaven alguns assistents, o la hipocresia del Partit Popular en recolzar la manifestació, ja que per primera vegada hem pogut saber el nombre real d'assistents a esta orgia de fetus de plàstic, velles amb perles i niñas bien amb l'himen intacte: poc més de 55.000.

En efecte, des de fa massa temps hem escoltat com el nombre d'assistents a qualsevol mobilització era interpretat de forma generosa o minimitzadora segons qui la convocara i qui la interpretara i en el cas de la mani de dissabte les xifres eren delirants: l'organització parlava de dos milions d'ànimes (mai millor dit) i el Govern Aguirre ho rebaixava només a un milió.

Però això ha acabat, ja que per primera vegada l'agència EFE ha contractat els serveis d'una empresa que atorga un número a cada assistent, de forma que, amb un marge d'error del 15%, ha sumat tan sols 55.316 manifestants.

El mateix que ja abans feia el Manifestómetro amb un senzill, però efectiu, càlcul entre la superfície ocupada per la massa i la densitat que es donava en cadascun dels espais ocupats, i que esta web ha xifrat en una forqueta de 48.000 y 72.000 assistents.

Quan els organitzadors parlen de dos milions d'assistents ignoren que això suposaria que en cada metre quadrat hi caberen més de 40 assistents (un damunt de l'altre?), de la mateixa forma que quan Aguirre diu que han assistit més d'un milió caldria que per metre quadrat hi hagueren una vintena (!!).

Per la meua part, em quede amb la xifra oferida per EFE i recolzada pels xics del Manifestómetro i estic barallant la possibilitat de jugar la grossa de Nadal a eixe número: el 55.316.

Desitgeu-me sort.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails