dissabte, 3 d’octubre del 2009

Sobreviure a la política


L'instint de supervivència és un dels més forts i impressionants que es poden trobar al món animal. Així, algunes espècies de sargantanes són capaces de desfer-se de la cua per distreure els depredadors i assegurar-se la fugida; el poll primogènit de les aus rapinyaires no dubtarà a assassinar el germà menut per garantir-se la subsistència; i els grans carnívors africans no tremolaran a l'hora d'atacar els exemplars vells i malalts dels ramats de zebres o nyus perquè resulten peces molt més fàcils. 
 
La crueltat -des d'un punt de vista humà- és innata al món animal, de forma que el doctor Cavadas de les sargantanes no es planteja reconstruir o empalmar la cua de ningú, les àguiles no crearan cap fundació per defensar els drets dels polls menuts i les zebres no es dedicaran a concertar places privades de geriàtrics per a les més velles.

I no faran res de tot això perquè les cues de les sargantanes tornaran a eixir de forma natural, el pollet primogènit creixerà fort i saludable si no té competència i la mort de les zebres més velles augmenta les possibilitats de supervivència dels exemplars sans.

L'arena política valenciana cada dia s'assembla més a una sabana africana, i per això estic convençut que finalment acabarà per imposar-se l'instint de supervivència en les negociacions -encara primerenques i febles- que el Bloc i IniciativaPV han encetat per reeditar una coalició electoral per a les properes eleccions autonòmiques, independentment de si el Molt ecs!Honorable les convoca en 2011 o demà mateix.

Per tot això, sé que les direccions d'ambdós partits -i de la resta de tribus i sectes que s'hi afegiran- deixaran de banda els discursos que a una banda i a l'altra boicotegen el futur i inevitable pacte electoral i es posaran d'acord sobre qui encapçala la llista electoral de cada circumscripció, qui serà el portaveu a les Corts o qui anirà primer al bany quan dos diputats vulguen pixar al mateix temps.

I serà així perquè en cas de no fer-ho tots dos es quedaran fora de les Corts i, el més important, jo em quedaré sense el càrrec remunerat que espere que donen per tot el que estic fent per ells.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails