diumenge, 22 de maig del 2011

A votar!



L'arribada de la jornada de reflexió (sic) que posà fi a la campanya electoral i el mateix dia de les votacions han vingut marcats per les concentracions que al voltant del moviment Democràcia real JA! encara hui es mantenen ben vives a les principals places espanyoles i no, paradoxalment, per la feina que els grans partits han fet fet durant estos quinze dies.

Tots els telenotícies han obert tota la setmana amb imatges en directe de les diferents acampades i el gran interrogant és saber quina serà la repercussió electoral de les protestes i dels missatges que volen fer-nos arribar. Qui guanya amb les protestes? La dreta perquè l'esquerra es quedarà a casa? El PSOE perquè fa dies que es mostra 'comprensiu' amb els joves (i no tan joves) acampats i per la criminalització que la caverna ha fet dels manifestants? Els partits minoritaris que recolzen este nou moviment i que ja incloïen gran part de les seues reivindicacions en els respectius programes electorals?

Personalment no considere que estes últimes mobilitzacions eviten allò que ja sabem sobre el dia de hui: que el PSOE es precipitarà a l'abisme, que el PP no perdrà cap de les places que ja té assegurades i aquelles que les enquestes li atribuïxen des de fa setmanes i que el resultat dels partits minoritaris hauria de vindre determinat per la feina feta i no per canvis d'última hora.

No vull dir amb això que inclús que aquells que ens mostràrem (i encara hui ho fem) prou escèptics sobre la utilitat immediata de les protestes (i sobre els efectes reals que tindran) però que hem passat a vore-ho amb uns altres ulls, per allò de la mobilització social, de l'esperit crític i del qüestionament del sistema que ens imposen, no valorem com toca este moviment.

Caldrà concretar les propostes, centrar les reivindicacions i canalitzar els esforços pel camí que corresponga si no volem deixar passar l'oportunitat que este moviment ha posat en marxa i que les protestes encetades el 15 de maig no siguen flor d'un dia, però això serà a partir de dilluns: hui el que toca és apropar-se al col·legi electoral i votar.

I si és per Compromís, molt millor.  



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails