dilluns, 30 de maig del 2011

Punts



La cara amb la qual Carme Chacón es va plantar davant els mitjans de comunicació el passat dijous presagiava el desastre: els capitostos del PSOE l'havien feta caure de les primàries per presentar Rubalcaba com l'únic candidat possible dels socialistes per a les eleccions de l'any que ve.

Porque yo lo valgo.

Hi ha mil interpretacions i teories sobre com s'ha gestat esta maniobra, i sobre qui ha apunyalat qui i amb la complicitat de quin sector del partit, però tot això és secundari, ja que la principal conseqüència que hem d'extraure d'esta renúncia a les primàries és que el PSOE dóna per perdudes les Generals de 2012 i pitjor encara: tots ho sabem perquè tots ens hem adonat de la desesperació socialista.

Potser Chacón no haguera guanyat les eleccions, probablement no, però almenys haguera jugat el partit, que ja és prou. Després d'escoltar el seu discurs, en el qual va dir tantes i tantes coses, me la vaig imaginar de presidenta del Govern (no sé si en 2016 o en 2020) però ara dubte fins i tot que puga tornar a ser ministra.

En canvi, amb el relleu (sic) de Zapatero a favor de Rubalcaba el PSOE s'allunya de la societat, que reclama noves idees, noves polítiques, més transparència i més participació en la cosa pública, ja que Rubalcaba no representa res d'això, sinó tot el contrari. De fet, el problema és tan considerable que l'actual ministre de l'Interior no només no representa un nou fons, sinó que ni tan sols suposa unes noves formes, que podrien acontentar els més ingenus. Ni tan sols això.

En definitiva, sobre els muscles d'este polític sexagenari, intrigant i orgànic el PSOE ha dipositat l'única esperança que té per a l'any que ve: dissimular la derrota i no perdre per massa punts de distància.

Esperem que al remat no siga el PSOE el que acabe necessitant massa punts, però de sutura.


5 comentaris:

Anònim ha dit...

Rubalcaba representa els valors del felipisme més ranci. D'acord. Però: i Chacón? Què representa a banda de l'ambiació desenfrenada, desmesurada, poc elegants i amb massa tocs de nena mimada, incompatibles amb responsabilitats?

Chacón go home! (bé, millor que vagi on vulgui, però no "home", que tanta ambició no la faci entrar al PSC...

PAU BIV ha dit...

A la vista de les possibilitats que tenim, a mi també m'agradaria un govern central, amb 3 pilars bàsics:
1 Que fos bastant guai.
2 Que manés ella.
3 Que tingués 2 pilars bàsics.
http://youtu.be/e6Mc4OYnYRQ

Busca qui t'ha pegat ha dit...

La qüestió principal, en tot cas, benvolguts anònim i Pauet, és que ens hem quedat sense primàries... i això sempre fa pena.

Merci per passar a saludar!

Anònim ha dit...

sense primàries? no ho veges tan clar!

Busca qui t'ha pegat ha dit...

no crec que acaben per celebrar primàries... 22.000 avals en són un munt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails