dimecres, 2 de juliol del 2014

Fer-s'ho o ser-ho?



Durant una època al País Valencià resultava inevitable que de tant en tant ens assaltara un gran dubte existencial quan escoltàvem determinades declaracions dels polítics/bufons del Partit Popular: són idiotes o, amb una miqueta de sort, només s'ho fan?

Fins fa relativament poc, hi havia qui encara podria, en un exercici de condescendència cristiana, pensar que alguns dels diputats del PP només s'ho feien. “Ens prenen per idiotes” es podria haver pensat quan, per exemple, el grup parlamentari popular anuncià que presentaria una proposta per declarar que el valencià tenia un origen iber i que ja es parlava al segle V abans de Crist o com a conseqüència de la bateria de declaracions boges de diferents cervells del partit en relació a la imminent invasió catalana que patirà el País Valencià quan des de l'esquerra se'ls faça fora.

Hui, però, i gràcies entre altres coses a la impagable contribució d'Alberto Fabra a l'escenari polític valencià, hem aconseguit resoldre la pregunta: ja sabem que al PP no es fan l'idiota.

En este tema, com també en el finançament irregular, el PP valencià ha estat a l'avantguarda del PP espanyol, i hui ningú es pregunta si Rajoy es fa l'idiota quan anuncia mesures de “regeneració democràtica” mentre es manté oberta contra el seu partit la causa judicial de corrupció política més gran que hem conegut, quan des de Moncloa veten periodistes en les poques conferències de premsa que fa, quan mai oblidarem aquella surrealista compareixença a través d'un plasma o quan ha deixat en mans dels ministres de Justícia i Interior la involució de drets socials i polítics més gran que podem recordar aquells que hem nascut en democràcia.

O, també i especialment, quan considera que la “regeneració democràtica” passa per deixar que només la llista més votada puga governar un ajuntament, encara que siga amb menys del 30% del vot, com passaria a València si es donaren en unes eleccions municipals els mateixos resultats que en les últimes europees, o quan proposa reduir el nombre d'aforats quan acaba de nomenar-ne mitja dotzena més.

Potser, en algun moment, la idea original d'esta dreta destrellatada era prendre'ns per idiotes a la resta, però a hores d'ara ja no poden dissimular-ho més: no, no es fan l'idiota; senzillament ho són.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails