dimecres, 15 d’abril de 2009

No a Nespresso

Fa dies que li pegue voltes a una qüestió completament intranscendent i absurda, però que em serveix per deixar de banda la feina i els detalls de RasoirHouse: he de comprar-me una cafetera Nespresso?

A priori podria semblar que el fet de tindre una Nespresso a casa és una necessitat vital: les anuncia George Clooney, són boniques i esnobs i, sobretot, fan bon café.

Però si no la vaig comprar en el seu moment (i ja avance que tampoc ho faré ara) és perquè la llista d'objeccions que faig a este sistema de Nestlé és més llarga que la dels pros

I de bon tros.

En general, el sistema d'esta mena de cafeteres no només és antieconòmic: el preu de la màquina és massa car i el sistema de càpsules incompatibles amb altres marques t'obliga a estar lligat a Nestlé mentre tingues la cafetera i a consumir només el seu café (entre 0,33 i 0,37 euros per càpsula), sinó terriblement insostenible: genera gran quantitat de residus que no són ni reciclables ni retornables allà on no se'n produïen abans.

Però per si no hi haguera prou amb els inconvenients econòmics i mediambientals que planteja Nespresso i el fet que Nestlé no és precisament una multinacional compromesa (per no dir directament que explota els treballadors i els territoris allà on produeix el café), les maleïdes càpsules només es poden comprar a dos o tres botigues i no es distribueixen als supermercats, la qual cosa, a més de resultar incòmoda, obliga el client a gastar-se els quartos comprant-les per Internet.

Entenc que molts es puguen sorprendre, ja que no és propi d'una persona com jo renunciar a alguna cosa només perquè és cara, insostenible, esnob i incòmoda, qualitats que ben bé fan que qualsevol producte em resulte irresistible, però, i ja ho sent, la Nespresso no.
El vídeo mostra com un jove de braços atractius reompli les càpsules. Cutre, cutre, cutre.


9 comentaris:

Comtessa d´Angeville ha dit...

GRÀCIES per eixe video. Digues el que digues, la Nespresso ha sigut per a mi una gran adquisició, però com la crisi continue afectant-me... potser tinga que posar això en pràctica.

Jo demane les capsuletes per Internet i me les porta a casa un xic molt guapo.

Allau ha dit...

Deixa que te la regalin i se t'acabaran les objeccions.

rogerbcn ha dit...

tindràs una Nespresso...
...que ti jugues?

rogerbcn ha dit...

perdó!!!!!
que t'hi jugues...

...glups! avui no he pres el meu cafè Nespresso

Anònim ha dit...

Tu creus que fa alguna gracia que te'n fotis dels que economitzen (o dels que necessiten economitzar) ?

A mi em fas llàstima, la veritat.

a.

Busca qui t'ha pegat ha dit...

comptessa: el xic que te les porta no és el de correos? ;)

allau: en realitat que el vull que és que me la regalen. m'has pillat!

roger: no m'hi jugu res: espere que algú me la regale!

anònim: trobava a faltar tant i tant els teus comentaris!

Anònim ha dit...

Con Nespresso pasa un poco como con Apple. Han hecho algo innovador y práctico. Y tienen el mérito de haber construido una imagen de marca buenísima, que no es fácil.

Allau ha dit...

Proposo fer una col·lecta: que un blocaire sense Nespresso és com un parc sense caques de gos.

Anònim ha dit...

En realidad, yo también pienso que acabarás por tener una, si tu problema es que las cápsulas generan residuos que no son reciclables, te comunico(porque lo he leído en prensa y, de hecho, lo he comprobado) que desde principios de 2009 nespresso y el ministerio de medioambiente llegaron un acuerdo mediante el cual se permite el reciclaje de objetos tan pequeños como una cápsula nespresso, lo único que tienes que hacer es meterlas en el contenedor de envases (porque son como un brik en miniatura, aluminio, producto alimentario...), una vez en la planta de reciclaje, se reciclan por separado con unas máquinas especiales proporcionadas por Nestlé para facilitar la tarea. Y respecto a tu segundo problema, tienen creado un programa mediante el cual no sólo pagan salarios europeos a productores de café acostumbrados a cobrar una décima parte sino que además proporcionan los medios necesarios para crear centros educativos, etc en todos esos paises.
Yo era tan reacio como tú, hasta que decidí que era mejor informarme que creerme todo lo que la gente decía sobra el famoso producto del siglo y sí, puede que las capsulitas salgan algo caras, pero cuánto te cuesta un café en el bar de abajo? a mi 1,20 y además el de mi nespresso está más bueno.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails