dimecres, 30 de gener del 2013

69




Des que Alberto Fabra llançà la idea de rebaixar el nombre de diputats a Les Corts, la proposta ha seguit el ritme de les marees i, depenent de la lluna i dels casos de corrupció populars, per part de la dreta autòctona ha resultat més o menys recurrent.

Estes últimes setmanes, però, la premsa ha insinuat negociacions entre el PPCV i els socialistes valencians per reformar l'Estatut i pactar una rebaixa que podria ser, fins i tot, de 20 escons.

Hui Les Corts tenen 99 diputats i jo, sincerament, no sé si en són molts o en són pocs o, millor dit, si en són massa o si ens hem quedat curts per garantir la representativitat de la voluntat popular, però em sembla de conya que vulguen pactar la rebaixa dels escons els mateixos que pactaren que la cambra valenciana passara de 89 a 99 diputats en 2007, fa només sis anys.

Òbric parèntesi. Per no parlar de com de ridícul resulta, amb la que tenim a sobre, provar a fer de la rebaixa d'escons de Les Corts l'eix central de la política valenciana. Tanque parèntesi.

Ahir mateix insistí en la idea Rafael Maluenda, diputat popular vitalici (ho és des de 1983!), i que és capaç de tuitejar coses com “El Gobierno ha puesto en marcha en el último año una agenda de reformas con una intensidad sin precedentes en la última década” o “Es compromiso firme por dotar de un clima de flexibilidad y competitividad a nuestra economía, clave para el emprendimiento y la inversión” o “Además España se presenta como líder mundial en sectores clave y como una puerta abierta a Europa” com si res d'això significara alguna cosa.

Òbric parèntesi. És clar que en estos tuits Maluenda se limita a reproduir l'argumentari que el partit fa arribar al seus diputats cada dia, però la gràcia d'este senyor és quan va per lliure. Tanque parèntesi.

Com deia, Maluenda ahir va penjar en pocs minuts una sèrie de tuits a propòsit de la hipotètica rebaixa d'escons que no tenen desperdici i que venien precedits d'un títol (en majúscules) que el popular copià tal qual:

EL PSPV, CONTRA LA VOZ DE LOS CIUDADANOS. CONTRA LA AUSTERIDAD

La propuesta del President, @AlbertoFabra, de reducir el número de diputados en Les Corts de 99 a 79 no gusta en el PSPV

A socialistas valencianos se les llena boca exigiendo austeridad pero, a la hora de la verdad, cuando les llega, se remueven en sus asientos

Para que la reducción de diputados sea efectiva ya en las próximas elecciones, la reforma del Estatut debe abordarse sin más demora.

Las excusas del PSPV responden a estrategia dilatoria que persigue que la reforma no se pueda llevar a cabo a tiempo

Su objetivo es mantener el número de diputados, al menos, una legislatura más.


Jo no sé si el nombre ideal és 99, 89, 79 o, ja posats, 69 diputats, però algú hauria de dir-li a Maluenda (a mi em té blocat) que de moment els únics parlamentaris que sobren a Les Corts són els que el seu grup té imputats pels casos de corrupció Gürtel, Brugal i Cooperació i que en són un bon grapat.

En això, disculpeu-me, també he perdut el compte.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails