dimecres, 10 de desembre del 2014

M/A 2015: va de bo



És cert que fer primàries 1) obertes a la ciutadania (!), 2) per a tota una llista completa (!!) i 3) per a una coalició de partits i de gent independent (!!!) era una cosa ambiciosa i un poc boja i que ja sabíem que alguns ens farien suar sang, però no em valen les excuses i hem dir-ho clar: tot el que ha envoltat la negociació del reglament (i el mateix reglament finalment aprovat) ha estat esperpèntic i molts militants hem sentit vergonya.

Ara bé, amb això ja sobre la taula, hem de saber donar als drames la dimensió que veritablement tenen: mai vaig creure (ni en els pitjors moments) que açò podria trencar la coalició, que alguns marxarien o que arribaríem a eleccions sense candidats. De fet, a pesar d'haver fet primàries, a pesar del reglament i, en definitiva, a pesar de tot, encara tindrem candidat abans que el PP, que l'anunciarà al febrer.

Tampoc crec que el procés de primàries ens haja fet perdre vots o energies i, ni tan sols, que haja difuminat la feina feta durant tota la legislatura pels diferents càrrecs de la coalició, perquè encara que part de la premsa dedique més tinta a les qüestions orgàniques que a les institucionals, la ciutadania va per una altra banda.

Ara estem en una situació completament diferent, i amb el reglament digerit i assumit comença la festa: l'anunci de les candidatures, l'arreplegada d'avals, la inscripció de simpatitzants i, finalment, les votacions el dia 31 de gener per conformar les llistes locals i autonòmiques.

I tot això vindrà rodat, perquè ho farem des de baix, amb generositat, sense imposicions i, sobretot, amb molt de trellat.




1 comentari:

Isa Castelló García ha dit...

pOLISIA, HA SECUESTRADO A MI HAMIGO Y LE HAN PUBLICADO EN EL BLOJ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails