dimarts, 24 de maig del 2011

Pantalons

La setmana passada, mentre repartia propaganda electoral, em vaig trobar al carrer amb un client habitual del despatx: és un jove marroquí, alt, fibrat i molt templat que té una deliciosa tendència a veure's immers en situacions delictives.

- ¿Qué te ha pasado, Hamid? -vaig preguntar mentre assenyalava amb els pamflets de propaganda la crossa sobre la qual es recolzava per a caminar.
- No he hecho nada, abogado.
- Eso ya lo sé, Hamid. Tú nunca haces nada.  

M'explicà que durant el cap de setmana havia passat per una discoteca i que un desconegut, sense donar-li cap explicació, li havia clavat una navaixa a la cuixa, per darrere, perforant-li la cama. Em va preguntar, també, com aniria el procediment i si havia de cobrar alguna cosa.

- Hombre, claro. Tiene que pagarte por las lesiones... se llama responsabilidad civil. Pásate la semana que viene por el despacho y me traes los papeles para que les eche un vistazo.

I ahir, mentre provava a posar en ordre la taula després de dos setmanes electorals de bogeria i quan ja ni recordava la cita amb Hamid, s'hi deixà caure a primera hora.

- La herida ha empeorado y ahora tengo una pierna más gorda que la otra.
- ¿Qué?
- Toca, toca...

I em vaig alçar de la cadira i vaig tocar. I, efectivament, tenia la cama lleugerament inflamada.

- ¿Qué te ha dicho el médico? -vaig preguntar mentre tornava a la meua cadira, a l'altra banda de la taula, lleugerament excitat.
- Pues que evite moverme mucho y que me cure la herida cada día.
- ¿Y le haces caso?

I per a la meua sorpresa, o no tant, amb prou feines s'alçà de la cadira, es descordà el cinturó i, tot seguit, els pantalons. Se'ls abaixà fins els turmells i digué:

- Claro, mira.

I vaig mirar, però no em vaig fixar precisament en la ferida. Vaig guardar uns segons de silenci mentre mantenia la respiració.

- ¿Sabes que... nunca antes... nadie se había bajado los pantalones en este despacho?

I mentre se'ls tornava a apujar va dir:

- Pues a veces está bien ser el primero.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

mmmm... em posa!

Busca qui t'ha pegat ha dit...

d'això es tracta! ;)

Clidice ha dit...

I no vas anar a buscar la farmaciola? Li podies haver dit que també eres de metge sense frotneres home! :)

Anònim ha dit...

siñor abogado, me interesa que explique esto porque ya sé cómo voy a conseguir no tener que pagar las facturas de sus gestiones.

Filadora ha dit...

ja ja ja! l'última frase és brutal!!

Busca qui t'ha pegat ha dit...

amb el preu que li cobre... no crec que em faça xantatge :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails