dimarts, 20 de novembre del 2012

Cròniques havaneres (VII): l'allotjament cubà


A l'hora d'allotjar-se a l'Havana molts aconsellen fer-ho en cases particulars, però donat que servidor i la meua companyia de viatge tenim un caràcter aventurat prou moderat vam optar per un hotel que ens havien recomanat tot just a la vora del Malecón: el Deauville.

I això, que està a la vora del Malecón i que ofereix unes vistes impressionants sobre La Habana Centro, és l'únic aspecte positiu de l'hotel en qüestió.

Dir que el Deauville està brut seria ser generós, i no només perquè si un hoste no consumeix (del tot) la pastilla de sabó l'hereta el que ve després, sinó perquè una nit em vaig alçar descalç i em vaig clavar al peu l'ungla de l'anterior ocupant de la meua habitació. Per sort, no sóc aprensiu: la vaig desenganxar i la vaig tirar per la finestra.

En realitat, és fàcil imaginar que un hotel modest a l'Havana tinga algunes carències: es pot entendre que dels dos ascensors de què disposa el Deauville només en funcione un, encara que l'edifici tinga catorze plantes.

Fins i tot es pot tolerar que l'únic ascensor que funciona no pare al seté pis, inclús si és la planta on t'allotges: abaixes al huité i en fas una a peu. No és per tant.

Tampoc has d'estranyar-te si un bon dia el hall de l'hotel apareix ple de goteres i la primera planta està inundada: això pot passar a qualsevol hotel de qualsevol país del món. Fins i tot als millors.

La solució a l'estil cubà és senzilla: escampes poals pel hall per arreplegar l'aigua i canvies els cossiols de lloc per regar les plantes amb l'aigua de la fuita, perquè tot el món sap que l'aigua és un bé escàs.

Si el segon dia la cosa va a més i t'has quedat sense poals per a totes les goteres del sostre, no convé alarmar-se: talles garrafes d'aigua per la meitat i les reparteixes pel hall. Si és que a Cuba ens porten anys d'avantatge en això del reciclatge!

Finalment, si el tercer dia el primer pis continua inundat i l'aigua ja no només es filtra pel sostre sinó que ha començat a fer-ho per les làmpades (!) de la planta baixa, potser només has de donar gràcies i celebrar que eixa siga la teua última nit a Cuba.

Tot i això, recomanaria el Deauville a tots aquells que vulguen visitar l'Havana, el problema és que dubte molt que a hores d'ara l'edifici continue en peu.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Se te ha olvidado que al separar las dos camas cayó un movil viejo de a saber quién (esa limpieza) yyyyyy... los calcetines de media sucios y usados en el suelo de la habitación. Eso sí, metidos dentro de una cajita transparente (esa limpieza 2).
Ah! Y el agua de la ducha no era caliente, pero la del water salía a 50°C (eso ponía en el cartelito).
El deauville, toda una aventura en la habana...
Ostras! Y el espectáculo flamenco-queen (we will rock you). Hay mil cosas...

Busca qui t'ha pegat ha dit...

El Deauville merecería un blog!

Monique LaMer ha dit...

...després de lo de la ungla crec que no he pogut assimilar la resta....ugh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails