dilluns, 14 d’octubre del 2013

Mamelles (i II)





Estos dies també s'ha sabut que de febrer a setembre la Comunitat Atòmica de Madrid deixà en suspens el servei de detecció precoç de càncer de mama per un problema relacionat amb el contracte administratiu amb les clíniques privades que presten el servei per a la sanitat pública.

Òbric parèntesi. On diu “problema relacionat amb el contracte administratiu” hem de llegir “retallades en partides pressupostàries de serveis públics”. Tanque parèntesi.

Siga com siga, el servei de mamografies que hauria de prestar la Comunitat Atòmica de Madrid ha estat set mesos sense funcionar i se calcula que són 30.000 les dones que s'han quedat sense les proves rutinàries de detecció precoç de càncer de mama, encara que l'administració madrilenya ja ha dit que es faran abans que acabe l'any.

Sorprén, però, que mentre el servei públic encarregat d'estes proves de detecció precoç estava en suspens, la senyora Esperanza Aguirre, recordem per als de memòria curta: ecs!presidenta de la Comunitat Atòmica de Madrid, participà el 10 de juliol en un “Encuentro Capital” organitzat per Gestiona Forum, “una división del Grupo Gestiona, especializada en la organización de eventos, tribunas de debate y foros profesionales para empresas y directivos”, titulat “Prevención del cáncer de mama” on va dir: “Es cierto que en una agenda apretada de repente no tienes tiempo ni para ir a hacerte una exploración. Yo, que soy muy rigurosa con mis chequeos, me percaté que el año anterior a que me detectaran el tumor no había acudido a la consulta del ginecólogo. Debemos sacar un hueco en nuestra agenda sea como sea”.

I quan ja penses que el cinisme d'Aguirre no pot donar per a més, descobreixes que l'acte estava patrocinat per Siemens, empresa que fabrica els mamògrafs MAMMONAT Inspiration i MAMMONAT Novation DR.

1 comentari:

Anònim ha dit...

el meu cininòmetre acaba de petar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails