dilluns, 27 de gener del 2014

Trellat i coneixement



Fins ara no he volgut parlar sobre les primàries de Compromís per dos motius: primer, per salut mental; i després, i bàsicament, perquè m'he perdut.

A hores d'ara hem arribat a un punt en el qual no sé quina solució proposa cada tribu interna de Compromís, però tinc clar que la cosa és una miqueta més complicada que una hipotètica rivalitat entre Morera i Oltra per encapçalar la llista autonòmica que tantes ereccions provoca entre els redactors de la premsa valenciana.

Pensar que les primàries de Compromís es juguen únicament entre el Bloc i Inicitiva és de ser terriblement ingenu: la cosa és molt més complexa, però les cúpules han de tindre clar que la gent que estarem cridats a participar-hi hem deixat de banda les sigles més ràpidament del que ho han fet elles, a una banda i a l'altra, i si algú que pretén ser candidat obvia això, li anirà malament.

El futur immediat passa per les eleccions europees i ací no hauria d'haver en principi massa problemes, però hi ha qui sembla decidit a assegurar-se quotes de poder i virregnats de cara a les autonòmiques i municipals de 2015. I això, sincerament, no em sembla presentable: els valencians anem a pams.

Quan arribe el moment de votar els candidats (i eixe moment arribarà encara que ara semble molt llunyà o impossible), els militants i els simpatitzants ho tindrem en compte: deixarem de banda les fílies i les fòbies i ens dedicarem a premiar aquells que han treballat pel consens i a castigar aquells que s'han dedicat a posar pals a les rodes de Compromís i ni els blocs de poder interns ni les quotes de reserva podran evitar-ho.

Prou de barraquetes: necessitem trellat i coneixement.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails