dilluns, 5 de març del 2012

Falleres assetjades


Té collons la cosa: la mateixa setmana que coneixíem que el fiscal encarregat del cas Brugal pensava sol·licitar la imputació de 54 (!) persones més vinculades a la trama que gestionava el fem de les comarques del Sud i que El Mundo desvetllava que Blasco era conegut per la Policia com Roger Rabbit (!!) a les investigacions relatives al frau en els fons de Cooperació sembla que les protestes que diferents grups han realitzat durant les malcletaês siguen el primer problema dels valencians.

Òbric parèntesi. És molt significatiu que el diari/llibret de falla Las Provincias dedique al tema una enquesta. Tanque parèntesi.

Respecte moltíssim les falles: són l'excusa que posen molts adults per vestir-se de forma ridícula, per tallar centenars de carrers durant una setmana llarga, per beure fins a caure al terra i, en contra del que asseguren les falleres majors d'enguany, per fer política, ja que als casals (i als despatxos dels regidors de festes) es fa més política que a Nacions Unides, però amb un caliquenyo a la boca i un mocador al coll.

La Junta Central Fallera ha emés un comunicat signat (i segur que també redactat) per les falleres en el qual asseguren, entre moltes altres perles, que se senten “insultades (!), assetjades (!!) i intimidades (!!!)” per les protestes contra la corrupció i les retallades del Consell que han tingut lloc a la plaça de l'Ajuntament des que començaren les festes i 23 agrupacions de falles afirmen que durant eixes protestes les falleres “són insultades i vexades, incloses les tretze xiquetes” que formen part de la cort d'honor de la fallera major infantil.

La llegenda diu que les falles exploten l'enginy valencià per fer crítica social i que això es trasllada als monuments, als llibrets i, per descomptat, als concursos de playbacks de barri o al de truita de creïlles, però la realitat és que el moviment faller (ni tan plural ni, molt menys, tan complexe com ens volen fer creure) està tan domesticat i resulta tan servil que el comunicat de la Junta Central Fallera no serviria ni per prendre foc. 




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails