dilluns, 21 de gener del 2013

Sobre Bárcenas (I)


A l'hora d'analitzar les dues grans informacions publicades la setmana passada sobre el Partit Popular hauríem de tindre en compte un aspecte que sembla obvi però que no tothom té tan clar: una cosa són els 22 milions d'euros que Bárcenas, ecs!tresorer del partit, tenia a Suïssa i una altra el suposat pagament de diners negres a la cúpula del partit.

Pot fer la impressió, com deia, que totes dues notícies són el mateix però no és així. Sí que és cert, en canvi, que gràcies a la primera hem pogut assabentar-nos de la segona: ha fet falta que la investigació judicial destapara els comptes no declarats per Bárcenas perquè poguérem conéixer que molts dirigents del PP han rebuts diners negres cada mes durant molts anys.

Podem donar per fet, per tant, que Bárcenas, en vore els seus milions al descobert, haja amenaçat amb destapar les misèries del PP i que haja triat el diari El Mundo per portar endavant esta estratègia de supervivència i xantatge.

Este diari, que sembla ser l'únic que disposa de les proves necessàries per demostrar qui i quant cobrà cada dirigent del PP gràcies, sense cap mena de dubte, a la informació que ha filtrat el mateix Bárcenas, no només ha decidit dosificar la informació, sinó que sembla decidit a mantindre al calaix una part important de la mateixa gràcies a un acord amb l'actual direcció del PP i, concretament, amb la secretària general del Partit, María Dolores de Cospedal. I per a mostra el tractament mel·liflu que el diari donà al paper de Cospedal en tota esta història en publicar la primera informació:

Fue María Dolores de Cospedal, abogada del Estado excedente, y a instancias de Rajoy, la que dijo "basta ya" al reparto de sobresueldos en B en el partido tras acceder a la Secretaría General del partido en el Congreso de Valencia de junio de 2008. La actual presidenta de la Junta de Comunidades de Castilla-La Mancha adoptó en 2009 la draconiana decisión de poner fin a más de 20 años de salarios en negro y de declarar al fisco hasta el último euro que entraba y salía del partido, nóminas incluidas.

Crec que, tal com apuntà Ignacio Escolar, es tracta d'un intent de voladura controlada i que el diari que dirigeix Pedro Jota (sic) Ramírez farà mal al PP, però no tot el que puga, sinó només el que vulga.

I tampoc serà per a tant.

1 comentari:

Anònim ha dit...

alguna vegada arribem a saber tota la veritat de tots aquests lladres?!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails