dimecres, 20 de gener del 2010

Conéixer el País: destinació secreta (i II): Biar


Com deia, abans de sopar el gps anuncià que havíem arribat a la nostra destinació: el poble de Biar, a l'Alt Vinalopó, tot i que, com tantes altres coses a este país de pandereta, la situació comarcal del poble és un assumpte discutit, ja que hi ha qui el situa a l'Alcoià.

Independentment d'això, que no deixa de ser una qüestió menor, el poble ens oferí el castell il·luminat i un entramat urbà ple de costeres i de carrers estrets, recomanable especialment per a aquells que encara fumem.

El meu xic i servidor ens allotjàrem a ca Tona III, una preciosa i estupenda casa de l'emporio Castell Cases de Biar, que compta amb tres immobles magnífics al carrer Sant Antoni, el més alt del poble i el més immediat al castell, que es trobava en procés de rehabilitació.

La casa, restaurada amb molt de gust, oferia totes les comoditats necessàries per passar dos nits d'un cap de setmana entre setmana amb llar, bona cuina, bons vins i excel·lent companyia.

El generós oratge ens va permetre fer llargues passejades pel centre històric, apropar-nos a la imponent església del poble, desdejunar a La Façana, situat a la mateixa plaça de l'Ajuntament, admirar les magnífiques cases històriques, prendre el sol al passeig del Plàtan i apropar-nos (i apujar) a l'aqüeducte medieval als afores del poble.

Després de Morella i de Finestrat, esta tercera etapa del projecte personal Conéixer el País, ha permés que el meu xiquet i jo encetem la setmana d'una forma diferent: sense matinar, relaxats, amb les piles carregades i amb la ment ja fixada en la propera escapada: el mes de febrer ens espera la Vall d'Albaida.



Per descomptat: és més que recomanable visitar Biar en qualsevol època de l'any i si és a qualsevol de les cases del Castell, millor que millor.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No havia llegit aquest post.
Estic segur que t'haurà agradat alguna cosa més del meu poble que les cases de la Tona Català. I de segur, que descobrires coses que et convidaren a tornar (com a veí de Biar et recomane les Festes de Moros i Cristians de Maig, o el Rei Pàixaro a gener).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails