divendres, 22 de gener del 2010

Natalia



Fa unes setmanes ens sorprenia que un pare valencià tinguera la poca vergonya de denunciar que la seua filla havia suspés un examen de Coneixement del medi per contestar les preguntes en castellà, quan l'assignatura s'imparteix en valencià, i afirmava que el sistema educatiu del nostre pobre i miserable país perseguia no se sap ben bé què: si la llengua castellana (en general) o la seua filla (en particular).

Òbric parèntesi. Cal recordar que Coneixement del medi és la única assignatura que la xiqueta rep en valencià, a banda, només de moment, perquè mai se sap quina serà la pròxima idea del conseller Font de Mora, de la mateixa assignatura de Valencià. Veges tu quina forma d'abusar de la criatura. Tanque parèntesi.

Però com a este país les coses sempre poden fer un pas més enllà i esdevenir encara més infames, el nostre pare favorit ha decidit aprofitar que a la ciutat de València este divendres era festiu per fer una excursió a Madrid (Villa y Corte), passar per Ikea a comprar un parell de cadires de nom impronunciable i continuar amb el destrellat fent que la seua criatura, de nom Natalia i matriculada al col·legi Sánchez (sic) Guarner, llegira una carta adreçada al ministre d'Educació en la qual, després de reclamar 'los sobresalientes que me han robado', demana que 'el pacto de educación dé los mismos derechos a todos los niños españoles'.

No cal ser molt espavilat per saber que la principal inquietud de qualsevol xiqueta valenciana de deu anys és el futur pacte per l'educació, per la qual cosa podem descartar sense por a equivocar-nos que esta carta no haja estat escrita per la pròpia Natalia i també que son pare estiga instrumentalitzant la seua filleta, encoratjat per la caverna integrista dels mitjans de comunicació més ultres.

Descartat del tot.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails