dijous, 1 de març del 2012

Esclafar

Imatge de la botija 'Siesta' (1999), creació d'Héctor Serrano

 
Hi ha un munt d'invents dels segle XX que la iaia considera inútils: el microones (“per a descongelar la carn no hi ha res millor que deixar-la damunt del banc de la cuina la nit d'abans”), el telèfon mòbil (“si a casa en tens un amb cordell (!) no entenc per què has d'anar carregat amb un altre tot el dia”), el tercer abric (“jo mai n'he tingut més de dos i mai he passat fred”) o els Simpsons.

Últimament, però, la iaia ha afegit a la llista d'invents prescindibles el sistema per premsar les botelles d'aigua buides.

I ara per què vos ha pegat per esclafar les botelles buides? —em preguntà ahir la iaia, encara que fa anys que les xafem abans de tirar-les.
Perquè quan les xafes ocupen menys espai.
Clar, com si en les cinc navaês que té esta casa no caberen quatre botelles.
No és només en esta casa, iaia; Ocupen menys al poal del fem, al contenidor del reciclatge, al camió que se les emporta...
Mira este... total per una botella...
No és una botella, redéu. Imagine totes les botelles que gastem a la setmana i ara multiplique per cada casa del veïnat, per cada casa del poble... si les xafes, ocupen menys i el camió ha de fer menys viatges i gasta manco gasolina i es fan menys hores de treball.

Però és que últimament, encara que em mostre pedagògic, és molt difícil convéncer la iaia de qualsevol cosa:

Ineseta m'ha dit que ella no les esclafa.

4 comentaris:

Rabosa platejada ha dit...

Rasoir, saps que demà actua "La casa azul" a la sala Mirror de VLC?. Jo, el vaig descobrir per tú... ara ja fa uns anyets. Després, el vaig veure a Mislata i em vaig convertir en Superfan .. i continue

Busca qui t'ha pegat ha dit...

La veritat és que no tenia ni idea... vaig perdre la pista a La Casa Azul ja fa algun temps ;)

Clidice ha dit...

Doncs en segons quins països esclafar-les és gairebé un delicte, perquè no es poden reaprofitar. És clar que ells no tenen ni nevera.

Busca qui t'ha pegat ha dit...

Potser esclafades les fan servir com a material de construcció, oi?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails