dilluns, 5 de juliol del 2010

Pàgina passada

Diumenge de vesprada em sentia com un salvatge: portava des de dijous sense afaitar-me, tenia la pell bronzejada i amb rastres de sal, arena entre els dits dels peus descalços i portava roba vella, de platja, arrugada i amb olor a marinada.

Vaig barallar la idea que potser haver decidit fugir cap a avant i haver-ho fet amb un exili voluntari a la platja no havia estat un gran encert i per un moment vaig pensar que la companyia triada per passar pàgina no havia estat una bona elecció: els paisatges densos i pudents de la Müller a En tierras bajas, el desassossec que transmet l'existència de la Moore a Far from heaven o l'atmosfera claustrofòbica i carregada de sentiments que es viu a la consulta del doctor Weston a In treatment, potser no eren els millors per traure intensitat a un cap de setmana que, com dic, pretenia destinar a passar pàgina.

El cas és que diumenge, mirant-me a l'espill i amb l'agua corrent a la banyera em va sorprendre comprovar que no només tenia un nou daurat a la cara, sinó que un nou tret, com si fóra una nova línia d'expressió, que havia fet aparició només uns dies abans, s'havia remarcat durant les últimes hores: un somriure ingenu i esperançador, ple d'expectatives i buit d'escepticisme, com el d'un xiquet amb sabates noves. Un somriure idiota.

Vaig amollar una rialla, em vaig fotre a la dutxa i al mateix temps que corria la cortina, em vaig adonar que havia passat pàgina. I que havia tancat el llibre. I que, potser amb una miqueta de sort, n'havia obert un altre de millor escrit.

7 comentaris:

Vent d Cabylia ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Vent d Cabylia ha dit...

Molta sort... A disfrutar de la vida i de l'estiu! :D

Clidice ha dit...

caxis! i jo sense poder tenir mai barba de tres dies! :( així no hi ha qui tingui una vida intensa de bo de bo! :) me n'alegre, xe :)

David ha dit...

Això sí que seria una cosa curiosa de vorer, Mr. Rasoir Electrique amb barba de tres dies!

Me n'alegre molt de que ja estigues millor, no n'hi ha res com un cap de setmana a la platja per a descansar i recuperar-se.

ea! ha dit...

potser era el reflex d'un altre, m'explico, hi ha un grup que es diu "Very Pomelo" on el teclista és clavadet a tu, però ingènuament.

Lluís Bosch ha dit...

Vaja! Per culpa de dur barba de tres mesos ara no recordo com era dur-la de tres dies!

Busca qui t'ha pegat ha dit...

Vicentet, moltes gràcies!

Clidice i David, la meua barba de quatre dies és patètica i gens recomanable.

EA, efectivament, el cavaller de very pomelo sembla molt més ingenu.

Lluís, amb tres mesos de barba faria por!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails