dimecres, 7 de juliol del 2010

La festa arriba a Alacant

Molts recordem amb vergonya la jugada que protagonitzà Ric Costa el 9 d'Octubre passat quan no sabíem si havia estat fulminat o havia optat pel suïcidi amb la tècnica de la implosió autoprovocada i les declaracions i contradeclaracions al voltant de quan acabava o no la festa a València.

Aquell 9 d'Octubre suposà un punt d'inflexió en la crisi que viu el PP valencià pels casos de corrupció que l'assetgen i no tant pel fet que Costa perdera el cap, la dignitat i el somriure de babau, sinó perquè posà damunt la taula que el partit que monopolitza la pràctica totalitat de les institucions valencianes no ha sabut com traure's dels dits un cas de corrupció que ha derivat en una crisi crònica i en l'absoluta paralització institucional.

Efectivament, des que saltà el cas Gürtel hem vist com la llista d'implicats creix a un ritme considerable i afecta un bon grapat d'alcaldes, consellers, càrrecs orgànics del PP, la presidenta de Les Corts i, a dalt del tot, l'ecs!Molt Honorable i la seua família, de forma que la Generalitat està més pendent de les citacions que arriben dels jutjats que no pas de governar.

Hi havia una veu a dintre del PP, però, encarregada de donar un respir, un baló d'oxigen que se sol dir, a la militància i a la direcció del partit a Madrid: el president de la Diputació d'Alacant, el zaplanista José Joaquín Ripoll (llegiu Ripol), es mostrà crític amb Camps i el seu equip de Govern i en algun moment les seues declaracions (i també els seus silencis) arribaren a tindre més transcendència que l'oposició realitzada pel mateix Alarte.

Potser per això, perquè fou l'únic membre del PP que gosà a exigir responsabilitats en un moment en el qual tot déu callava com si foren putes, la seua detenció ahir de matí per un nou cas de corrupció afegeix un element de cinisme a este despropòsit de país que ens toca viure i patir.

Pel que sembla, la imputació de Ripoll (de nou, llegiu Ripol) i dels altres detinguts, entre els quals es troben tres regidors d'Oriola i els empresaris Ortiz i Fenoll (llegiu Fenol), serà imminent, ja que la Fiscalia porta un any darrere del cas i ho té tot lligat i ben lligat.

Al remat, el PP ho ha aconseguit: la festa ha arribat a Alacant.



2 comentaris:

Clidice ha dit...

si és que mira que us ho passeu rebé per allà baix! tot ho heu de fer a lo grande, fallero i ben fallero.
Fa tanta angúnia que dubto que us quedin epítets per tota aquesta colla no?

David ha dit...

Al "Ripol" el que li passa és que és un envejós, ell veia com de bé s'ho passaven els líders del PP de la província de València i de Castelló, anant i tornant tots els dies als jutjats i no volia ser menys. Igual que passa entre les fogueres i les falles, que les fogueres d'Alacant intenten imitar a les falles de València.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails