dimarts, 21 de juny del 2011

Primer assalt

Un dels interrogants més comentats que recorre els mentiders polítics valencians és saber qui encapçalarà, i sota quina fórmula, la candidatura de Compromís per a les eleccions generals de 2012, després que Mònica Oltra haja deixat clar que el seu lloc continua a València.

La segona qüestió està clara: Bloc, Iniciativa i Verds es presentaran novament sota la marca Compromís, independentment del fet que la futura Equo recomane el vot per a la coalició i puga participar en campanya.

No dispose d'informació privilegiada (o potser sí) ni tampoc de clarividència (o potser també), però les pistes apunten en una direcció ben clara i només cal vore les fotos que la premsa publicà de l'acte que Compromís celebrà dissabte passat per fer-se una idea de per a on van els tirs, açò és: de qui serà el cap de llista de la candidatura de Compromís.

Així, mentre uns preparen encertadament i amb certa discreció el camí de cara a 2012, uns altres decideixen fotre's un tir al peu i fer saltar pels aires totes les expectatives i possibilitats amb les quals comptaven. Em referisc, com no podia ser d'una altra manera, a la jugada d'IU a Extremadura i que, tret de sorpreses d'última hora, acabarà per donar la presidència de la Junta al Partit Popular.

Ja vaig dir que IU té tot el dret del món a optar pel allò que millor els parega i convinga, però el problema és que en política cal ser seriosos i IU no ho ha estat: la determinació de no pactar amb el PSOE s'ha pres en contra de les directrius de la direcció federal, després de dir que no es permetria 'ni per activa ni per passiva' que la dreta es fera amb cap govern i després d'una consulta sui generis a la militància i, també!, als simpatitzants que ha posat en evidència les contradiccions d'una formació que no vol (o no sap) fer política de veritat.

La federació d'IU d'Extremadura no ha tingut en compte que en març (si no és abans) tindrem eleccions generals, però també les tindran a Andalusia, un territori on podria repetir-se la mateixa situació: podria guanyar el PP amb minoria i podria tornar a ser clau per determinar el govern nacional andalús.

Encara que, després de comprovar com IU ha gestionat la situació a Extremadura i de com de tocat ha quedat Cayo Lara veig molt complicat que IU puga obtindre ni tan sols un diputat per Huelva.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails