Tot i que cultive sense cap mena de rubor un lleuger, però recalcitrant, principi de misogínia, no puc evitar indignar-me amb el trampós i miserable debat que s'ha encetat, primer, amb la reforma per despenalitzar l'avortament i, ara, amb l'anunci del Govern per distribuir la píndola postcoital sense necessitat de recepta mèdica.
La dreta cavernícola ha bramat contra esta reforma i ha centrat les seues crítiques contra l'ampliació d'estos drets a les menors de dihuit però majors de setze anys, les quals podran prescindir del permís parental per exercir-los amb plena llibertat.
Igualment, i de forma inexplicable, l'esquerra benpensant s'ha sumat a estes crítiques, embolicant-se amb la bandera de 'ara resulta que no tinc dret a saber si la meua filla avorta o pren una píndola postcoital?', tal com es queixava este migdia Concha García Campoy a Las mañanas de Cuatro.
Esta sobtada, però epidèrmica, preocupació per allò que fan les joves amb el seu cos (i concretament per allò que els entra o els ix de la vagina) amaga un masclisme encara més recalcitrant que la meua misogínia, ja que si els setze anys és l'edat que la Llei d'Autonomia del Pacient estableix per acceptar o rebutjar qualsevol tractament mèdic o quirúrgic, per què cal fer excepcions només en assumptes que afecten les dones de setze i dèsset anys?
De la mateixa forma, si ningú es preocupa pels joves menors que compren preservatius de forma compulsiva -els que tenen sort, clar- i a ningú se li passa pel cap exigir-los un consentiment parental, per què hòsties sí que es planteja este debat quan són les joves les que han d'accedir a un altre sistema contraceptiu que és eficaç i innocu?
El que amaga, doncs, este debat trampós i pervers és la tutela històrica que pretén imposar-se a les dones (joves o no) i que encara hui perviu en la dreta i en part de l'esquerra benpensant i que pretén fer-nos creure que són més irresponsables o que estan menys capacitades que els homes per decidir en qüestió de sexe.
Doncs senyora, tinga-ho clar: la seua filleta també folla. I segurament també la xupla.
5 comentaris:
ASCO QUE DONEN, HÒSTIA.
Hola,
no voldria resultar impertinent, però... no es tracta d'un sistema contraceptiu, sinó avortiu. Els mètodes anticonceptius eviten la concepció d'un embrió. Aquesta píndola el que fa és destruir el possible embrió resultant de la còpula. I aquesta és la raó per la que la dreta està tan trasbalsada. Sembla que els joves (i alguns adults) confonen els conceptes contraceptiu (per abans i durant la còpula) i avortius (post còpula). És una qüestió semàntica, però crec que important per entendre les protestes.
A títol personal penso que calia que aquest mètode fos tan accessible, però estic convençuda (com a tècnica de prevenció en conductes de risc en joves) que el que de debò cal és que la gent rebi una educació sexual objectiva. El que importa no és que la teva filla folli o es quedi embarassada... el que importa és que folli de forma segura. L'embaràs té una solució fàcil, però algunes malaties de transmissió sexual no la tenen.
I per acabar-ho d'arreglar, el que més em sorprèn és que encara ens vulguin convèncer, a les dones, que els mètodes anti, contra o avortius basats en alteracions HORMONALS són inocus.
I una m***a!!!
Ana Martínez (am660088330@gmail.com)
Super d'acord amb tot el que diu l'anònima.
estimada ana i esther,
per descomptat que el primer que cal fer és una bona educació sexual. només els integristes es neguen a que els seus fills reben esta educació adduint que són les famílies les que han d'educar els fills segons el seu (particular) sistema de valors.
la intenció del meu text (més enllà de discutir sobre si la píndola de l'endemà és avortiva o contraceptiva) és criticar que, des del meu punt de vista, el que es pretén és tutelar la vida de les dones i deixar que no opinen en temes que els afecten principalment a elles.
Repito: el primer és educar sexualment i després posar a l'abast de tots (de la millor forma possible) els sistemes protectors per aconseguir una vida sexual sense conseqüències no desitjades.
moltíssimes gràcies a les tres per intervindre.
és evident que no és inocu, però crec que quan es diu que no hi haurà control mèdic si es dona la píldora a les farmàcies no es paren a pensar que alguns dels metges que la recepten tampoc fan cap mena de control i de fet, ni tan sols et deixen entrar a la seva consulta, et putejen tot el que poden, et fan patir com si mai anaren a donar-te-la, no t'expliquen res i es limiten a pensar "esta zorra va follando por ahi sin condón y con todo dios" deixante ben claret amb el seu to de veu que pensen això i després, " a regañadientes" et donen la pastilleta.
si algú vol control mèdic se l'ha de buscar per si mateix, i per tant no veig on estarà la diferència...
Publica un comentari a l'entrada