dijous, 23 de desembre del 2010

Benvinguts


Fa només un parell de dies el nou director de la RAE, José Manuel Blecua, va afirmar que la immersió lingüística en català és fonamental per garantir la supervivència de la llengua davant la “potència tremenda” del castellà i que “parlar català és l'única forma d'integrar-se a Catalunya”.

En eixe mateix sentit, durant la darrera i insípida campanya electoral catalana, i davant el discurs incendiari d'aquells que en nom del bilingüisme asseguren que es discrimina en català a ciutats com l'Hospitalet o Santa Coloma, Joan Herrera va repetir fins a dir prou que l'ensenyament en català era l'única garantia per evitar la creació de guetos lingüístics i, per tant, per mantindre una societat cohesionada.

Al País Valencià, on no s'han desenvolupat mai polítiques lingüístiques realment eficaces, estem cansats de vore com generacions i generacions de xiquets acaben els seus estudis sense saber dir ni pruna en valencià (molt menys sense saber com s'escriu), de forma que el bilingüisme només s'aplica (i s'exigeix) a aquells que justament ja érem bilingües.

Sembla que, primer el Tribunal Constitucional i ara el Suprem, pretenen que este model d'anormalitat lingüística a la valenciana s'impose a Catalunya, un territori en el qual la immersió lingüística a l'ensenyament, malgrat tot i a pesar de les mentides d'uns quants, ha donat els seus fruits i ha garantit que el català es convertisca en un element d'integració social.

Benvinguts els catalans, doncs, a la realitat valenciana: ¡vais a flipar, palabra!

7 comentaris:

Clidice ha dit...

El primer que he pensat era: "ens volen valencianitzar!" i ja ho veus, en eixes estem :(

Salvador Macip ha dit...

Per desgràcia tenim l'exemple del País Valencià per saber què passa quan baixes (o et baixen) la guàrdia. Per desgràcia per nosaltres, però per sort per ells, perquè així saben exactament que han de fer per aconseguir els seus objectius.

Ferran ha dit...

cada dia estic més segur; per mantindre una llengua viva cal un estat on sigui oficial i sigui protegida i l'espanyol no ho fa... sols queda una eixida/sortida...

Xavier ha dit...

Clidice, es diu "espanyolitzar" no pas "valencianitzar"...

Ja m'agradaria a mi que es "valencianitzara" el País Valencià!

Busca qui t'ha pegat ha dit...

Benvolguts C i SM: aneu pensant a canviar-vos el nom. Ara sereu Amparo i Visente. :P

Ferri, t'acolliré quan hages d'exiliar-te.

Xavieret: no tens vergonya, que ja 'corregeixes' també els meus lectors?

Besos para todos! :P

Neandertal Total ha dit...

Sembla que volen exportar el seu model d'analfabetisme també a Catalunya i certament tenen entitats al seu servei, com ara El Tribunal Constitucional, les decisions del qual no es poden recòrrer. No ho tenen mal muntat, no.

Salutacions des de la cova de Novelda.

Anònim ha dit...

Per molt que no estigues d'acord en molts aspectes amb la dreta catalana sempre serà millor que el partit que ens governa a València! Ja voldriem molts que hi haguès CiU a la comunitat

Andreu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails