dimarts, 28 de desembre del 2010

Trending topics nadalencs absolutament prescindibles (V): Creure (I)

 
Público ens regalava l'altre dia una enquesta (Publiscopio es diu l'invent) sobre els hàbits religiosos i de creences a la Confederació Ibèrica de Nacions que mostrava algunes dades realment sorprenents: el mateix percentatge d'espanyols (un 23% dels enquestats) creu en l'existència dels ovnis i en el fet que els capellans, durant la missa, aconsegueixen convertir l'hòstia en el cos de Jesucrist (transsubstanciació es diu el miracle), tot i que l'estudi no especifica si són els mateixos els que creuen alhora en una cosa i en l'altra.
 
Igualment, un 39% dels enquestats afirma creure que la Bíblia és la paraula de déu i un punt percentual menys assegura que Jesús va rebre la visita de tres reis d'Orient. Pel Pare Noel ningú ha preguntat.
 
De la mateixa forma, sorprén que hi haja més gent que creu en l'astrologia (això inclou l'horòscop de la Cuore) que en l'existència dels àngels i que el nombre de persones que afirma creure que existeix el cel siga més alt que els que creuen en l'existència de l'infern, la qual cosa posa en evidència que els catòlics no són tan idiotes com es podria pensar.
 
La dada que més em sorprengué, però, és que només el 14% creuen que és possible comunicar-se amb els morts (mai els ha telefonat un ecs! o què?) i que el mateix miserable percentatge creu que es pot endevinar el futur.
 
Per demostrar a tots aquells que creuen que el futur no està escrit que s'equivoquen i que són uns descreguts, sense por a quedar en evidència, gosaré a fer deu prediccions polítiques que es materialitzaran durant l'any que se'ns ve a sobre.


Imatge de Fandi.es

3 comentaris:

la vida té vida pròpia - Sònia Moll Gamboa ha dit...

ja tenc ganes de llegir aquestes prediccions! :-)

Clidice ha dit...

Calla que si n'encertes alguna ja tindràs cua de nafrats, pidolaires i membres de la GV (i la GC) a la porta ;)

Busca qui t'ha pegat ha dit...

en una estona estaran publicades, estava consultant els astres ;)

clídice, eixa és justament la idea: vull un càrrec públic regalat :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails