dimecres, 22 de desembre del 2010

Trending topics nadalencs absolutament prescindibles (III): la criminal televisió de Nadal i els regals corporatius


Durant esta època de l'any els responsables de totes les televisions no es tallen un pèl a l'hora d'explotar els típics tòpics del Nadal: la neu i el fred, la il·luminació dels carrers, el sorteig de la grossa, el preu del marisc, els nous joguets per als més menuts, la infame gala Inocente inocente d'Antena 3 o qui presentarà les campanades en cap d'any a cada televisió.

A partir de l'any que ve, però, tindrem la sort de comptar amb una cadena menys, ja que la compra de Cuatro (i també de la CNN+) per part de Telecinco (tot i que els de Prisa han tingut la barra de vendre-ho com una fusió) amenaça amb deixar la cadena del cercle roig com un contenidor residual de sèries de segona i dels programes que han marcat la imatge de la marca (Fama, Pekín Express, El hormiguero, Callejeros, 21 días i, la veritat, poca cosa més) i també amb clausurar el canal de notícies 24 hores.

Este és el final de l'aventura audiovisual de Prisa en obert (mantenen, això sí, el Canal+ de pagament per als sibarites*) i així com els canvis a Cuatro no han tingut massa repercussió fora del món audiovisual i de les pàgines de televisió perquè poc importa que la Campoy deixe de fer periodisme groc a migdia disfressada de periodista de veritat, que siga Jesús Vázquez qui es faça càrrec de la propera edició de Pekín Express o que Manolo Lama siga lapidat a la plaça del seu poble, però l'anunci de la clausura de CNN+ ha alçat una miqueta més de polseguera, ja que ha estat acompanyada de la deserció de qui ja havia desertat abans de Cuatro, Iñaki Gabilondo, i d'unes lacòniques paraules de lament: ací ja no hi ha lloc per a mi.

I estic convençut que no, que Iñaki no té cabuda a l'híbrid de Cuatrocinco, però on hauria de protestar és al consell d'administració de la SER, perquè és allà on té una poltrona i on sembla que encara hi té cabuda.

Prisa ha fet, al remat, com els amics dolents, que no tenen mirament a l'hora de reciclar un regal de Nadal perquè no saben traure-li profit. El problema és que en esta ocasió el regal reciclat no és un llibre o una botella de cava de la cistella de Nadal, sinó dos cadenes de televisió regalades pel Govern de ZP. 

* * *

* sibarita, del llatí sybarita, del grec sybarítēs, habitant de Sybăris, ciutat de la Magna Grècia, famosa pels seus luxes i refinaments excessius. Busca quin epònim! 

Imatge de Fandi.es

1 comentari:

Clidice ha dit...

Més motius per no mirar la TV :) si és que ens ho posen la mar de bé.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails