dimecres, 22 de setembre del 2010

Des d'Etiòpia

L'ONU es reuneix estos dies a Nova York per provar a corregir les ignomínies del món i només els més ingenus serien capaços d'esperar que els mateixos responsables de la fam, la mort, la desigualtat i les malalties que arrasen el planeta es posen d'acord per posar-hi fi a un sistema econòmic i financer que utilitza la misèria i la injustícia com els millors lubricants dels engranatges d'esta maquinària tan perversa.

Per això, mentre els grans líders internacionals s'omplin la boca amb missatges que resulten obscens i hipòcrites fins la nàusea, trobe consol i emoció en els correus electrònics que m'arriben des d'un racó perdut del món, a un parell de centenars de quilòmetres d'Addis Abeba, a Etiòpia.

Sempre que li ho permet una inestable i intermitent connexió a Internet, Juan, cirurgià de professió, em fa arribar un fabulós diari de viatge, tal com va fer l'any passat des de Camerun, escrit sense sentimentalisme i amb l'asèpsia i la distància necessàries per poder suportar-ho, que em fa creure que no tot està perdut i que encara es pot confiar en la raça humana, que encara hi ha persones capaces de submergir-se a l'infern i, el més important, fer el bé.

I per això, no podria estar ni més agraït ni més orgullós del meu germà menut.



3 comentaris:

Mónica Oltra ha dit...

És difícil, Martí, escriure més i millor. Saps que sóc seguidora teua. Saps, també, que gaudisc molt amb les teues entrades. Des d'avui, a més, m'acabes de donar arguments per agrair també a ta mare haver parit dos fills (no sé si n'hi ha més) com vosaltres. Llegiré amb plaer el diari del teu germà i intentaré contar-ho als meus fills, Luis i Emilio, que, no sé si saps, van nàixer a eixe gran país que es diu Etiòpia.
Com sempre, gràcies pel teu bloc

Busca qui t'ha pegat ha dit...

Moltes gràcies, Mónica, pel missatge i, no cal que ho diga, gràcies a tu també per la feina que fas: per la que fas cada dia a este País i per la que has fet allà, a Etiòpia.

Agraïdíssim.

Clidice ha dit...

gràcies pels hipervincles, no dubto que seran un referent important

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails