20N: Eleccions Generalíssimes *La cara amb la qual Carme Chacón es va plantar davant els mitjans de comunicació el passat dijous presagiava el desastre: els capitostos del PSOE l'havien feta caure de les primàries per presentar Rubalcaba com l'únic candidat possible dels socialistes per a les eleccions de l'any que ve.

El PSOE ens pren per idiotes si pretén fer-nos creure que Rubalcaba representa la més mínima renovació, però se'ns pixa directament a sobre quan anuncia unes mesures que aplicaria només a partir de les properes eleccions quan, de fet, el Govern que acaba d'abandonar El Químic podria aplicar-les ara mateix i no només no ho fa, sinó que practica tot el contrari. 

3# Interrogants del 20N
Així, a tots els interrogants que el 20N ens deixa damunt la taula caldrà afegir-ne un altre: tornarà a triomfar Compromís estes eleccions? I també, per descomptat i en cas que es confirme la candidatura d'UPyD per València: Toni Cantó ens farà vomitar de ràbia? 

4# I què diu Esquerra Unida?
La direcció al País Valencià baralla dos noms: Ricardo Sixto, un home tan de l'aparat i amb tanta experiència orgànica que podríem arribar a considerar-lo protocomunista (allò d'històric seria un eufemisme) i Adoración Guamán, a la qual pretenen vendre com una 'independent' vinculada als moviments del 15-M.  

Mariano ha estat conscient que per arribar a guanyar unes eleccions no només ha fet falta que la Confederació Ibèrica de Nacions es trobara sota els efectes de la crisi econòmica, financera i laboral més greu que es recorda des que existeixen els sistemes econòmics, financers i laborals, sinó que si volia arribar a la Moncloa només havia de fer una cosa: res. 

Si jo fóra ZP, però, no estaria molt preocupat per res d'això, ja que serà el temps el que edulcorarà convenientment la seua herència i el ressuscitarà per a la política espanyola de la mateixa forma que ha passat amb altres ecs!presidents  

Vaig conéixer Fuset fa un grapat d'anys, quan encara era secretari del Bloc Jove, i des d'aleshores fins a hui ha estat difícil topar amb algú que no el coneguera, donada una hiperactivitat cibernètica que el fa gairebé omnipresent: podríem dir que aquella teoria dels sis graus de separació que existeixen entre dues persones arreu queda limitada a un únic grau si parlem de Fuset i de qualsevol gai de València. 

Una segona possibilitat (i també la més factible) és que Rajoy i el PP en general saben que a partir del 20N hauran de fer front als problemes i que limitar-se a dir allò de “hay que hacer las cosas como Dios manda” no mantindrà a ratlla els mercats i les agències de rating. 

9# La Q de Compromís
A pocs dies de l'inici de la campanya electoral i a pesar dels magnífics auguris de les enquestes encara són molts els militants del Bloc, però també de la resta de partits de Compromís, que proven a comprendre què és aquella lletra Q mig blava mig morada que s'ha afegit al nom de la coalició per a les Eleccions Generalíssimes del 20 de novembre.  

- Quan PP/PSOE diuen que la sanitat és 'universal' volen dir que hem d'anar a Saturn a demanar cita amb el metge? #raonem #11segonscompromís 
- #rajoygana de cintura para abajo. #raonem 
- La setmana que ve Mariano i Alfredo faran un altre debat ben interessant: boxers o slips. #raonem

11# El no-debat socialista
En definitiva, no sé com quedarà la cosa al remat i si podrem tindre un debat mínimament digne gràcies a la por que els socialistes tenen a la sana competència, però el ben cert és que en cas que algún valencià dubte entre les diferents opcions progressistes de què disposa en estes eleccions hauria de saber que la sucursal de Rubalcaba no aposta ni per la participació ni per la transparència i, sobretot, que estan cagats.  

12# Debat a quatre a Canal 9 
- De conya: Pons critica l'AVE a Madrid i diu que el gasta 'la gente importante'. Ale, que el desmunten. #debatc9 #dbtc9 
- Baldo s'ha crescut. "Contra la por, sense por". #debatc9 #dbtc9

La massacre socialista ha estat dramàtica a tot l'estat però a determinades circumscripcions podríem arribar a parlar d'acarnissament. És el cas de Múrcia, on el PP s'ha fet amb huit diputats i els socialistes s'han hagut d'acontentar amb només dos. O Cantàbria, ja que dels cinc diputats en joc, la dreta popular se'n emporta quatre i deixa els socialistes amb només un.  

Esta situació no ha estat, ni de lluny, a costa dels socialistes, que a Cantàbria han tingut un 25,18% dels vots i a Múrcia un 20,95% i, per tant, han guanyat els escons que els pertocaven, sinó de terceres forces: a Cantàbria el partit de l'ecs!president Revilla s'ha quedat sense escó amb un 12,54% (!) dels vots i a Múrcia ni UPyD, amb un 6,26%, ni IU, amb un 5,69%, han aconseguit representació al Congrés.  

15# Una segona mostra d'antipolítica
En 2008, pocs mesos després de deixar el PSOE, ja tenia una nova paradeta, Unidad de destino en lo universal, Populismo y Demagogia, i després de quatre anys al Congrés en fer-se amb l'acta de diputada per Madrid, HorroRosa Díez ara tindrà al seu costat quatre diputats més, entre ells l'inefable Toni Cantó, gràcies al milió i escaig de vots rebuts diumenge passat.  

Pues el domingo me encontré con una compañera de trabajo cuando fui a votar y me preguntó cómo se votaba.
¿Qué?
Lo que oyes. Tiene 28 años y no había votado nunca.
 
 
 


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails