22M: Any 1


Una prova incontestable del fet que la Confederació Ibèrica de Nacions es considera un estat quasi federal és que l'assumpte polític del moment i el que marcarà tota la precampanya és saber si Zapatero haurà anunciat que no serà candidat l'any ve abans o després de les eleccions municipals i autonòmiques del mes de maig.

(...)

De moment, però, ja estem a menys de dos mesos de les eleccions municipals i autonòmiques i podem dir allò de: “Senyor pirotècnic...”. 
Si Sortu no fóra l'hereva natural d'ETA no tindria cap mèrit ni interés que els seus estatuts condemnaren la violència i que els seus dirigents no manifestaren que volen fer una altra cosa que política, deixant de banda l'assassinat, l'extorsió i les amenaces.
Inaugurar un aeroport que no se sap si algun dia entrarà en funcionament podria ser la idea original d'un original esquetx satíric, però si hi afegeixes els elements que van acompanyar este acte de propaganda, a saber: la presència d'una autoritat eclesiàstica que llançava aigua d'un perol, autobusos plens de jubilats de mig país, l'escultura gegant d'un bufó de la cort, un discurs de Camps passat d'amfetamines i l'anunci del mateix Fabra d'obrir durant un mes i mig l'aeroport i les pistes d'aterratge perquè qui vulga puga visitar-les i fer-hi una passejada, l'acte deixa de ser satíric per submergir-se de ple en l'esperpent més delirant.
L'acte va confirmar el que fa temps que resulta una evidència per a qualsevol que se moleste a seguir la política valenciana, tot i que siga per damunt: que a este país la vertadera alternativa a les polítiques destrellatades i al malgovern que encapçala el Molt ecs!Honorable i el rosari de consellers imputats passa per esta coalició formada per Bloc, Iniciativa i Verds.

L'enquesta només fa que confirmar el que a dia de hui resulta més que una sensació: Compromís no només entrarà a les Corts i es convertirà en la formació clau a molts ajuntaments, sinó que el seu resultat serà molt millor encara.
- Què ha dit?
- Mira, la mateixa cara posà ton pare quan li ho vaig contar...
- Però iaia, que això no es pot fer.
- Calla i atén, que en això arribà ton tio i digué que també pensava votar-te, per vore si així el teu cosí trobava faena.
- Però no esteu bé o què?

Després de quaranta anys de democràcia no només hem de vore com a Espanya s'il·legalitzen partits i el PP i el PSOE continuen aprofitant-se de l'existència d'ETA, sinó com les forces vives de l'Estat estenen el concepte de terrorista a partits democràtics i a gran part de la societat (basca i espanyola) que pensem que la solució a tot açò passa per la política.
Esta mitjanit comença la campanya electoral per a les eleccions municipals i autonòmiques i els que mai n'han fet una asseguren que la Confederació Ibèrica de Nacions sempre està de campanya.

- T'he vist a un cartell electoral quan venia de camí.
- És el que sol passar quan eres candidat... que has de donar la cara.
- Ja m'ho imagine... i què, com va la campanya? 
Este matí havia de coincidir amb Mònica Oltra en un acte de campanya electoral de Compromís al meu poble i vaig proposar que el punt de trobada fóra el meu despatx, RasoirOffice.
- M'agrada molt el despatx... si algun dia em quede sense faena vindré ací a demanar-vos-en.
Seria de conya: se suposa que és Mònica qui ha de donar-me un càrrec de confiança i no al revés.

- Hola, bona vesprada, sóc Martí i estem repartint el programa electoral de Compromís per si vol...
- ¿Y a mí qué coño me importa todo esto?
- Home, senyor... el dia 22 són les eleccions...
- A mí eso me da igual... lo que me preocupa es que mis hijos me llevan este sábado a una residencia porque quieren deshacerse de mí.
Tots els telenotícies han obert tota la setmana amb imatges en directe de les diferents acampades i el gran interrogant és saber quina serà la repercussió electoral de les protestes i dels missatges que volen fer-nos arribar. Qui guanya amb les protestes? La dreta perquè l'esquerra es quedarà a casa? El PSOE perquè fa dies que es mostra 'comprensiu' amb els joves (i no tan joves) acampats i per la criminalització que la caverna ha fet dels manifestants? Els partits minoritaris que recolzen este nou moviment i que ja incloïen gran part de les seues reivindicacions en els respectius programes electorals?
És cert que el Partit Popular al meu poble s'ha fet per primera vegada amb la majoria absoluta, que repetirà governs a la Generalitat i als principals ajuntaments del País i que ha fet que la Confederació Ibèrica de Nacions siga tota blava, però res d'això em llevarà el somriure (taronja) que se'm dibuixà a la cara quan les dades dels primers sondejos es confirmaven: Compromís es convertia en tercera força política a Les Corts, Joan Ribó entrava al cap i casal amb tres regidors i per tot el país apareixia una plaga de caretes amb somriures descarats, especialment a l'Horta de València.
A l'Ajuntament del Cap i casal, però, per primera vegada, comptarem amb la presència de tres regidors encapçalats per un rejovenit Joan Ribó que no ha fet una altra cosa des del 22M que marcar l'agenda política no només al futur equip de govern de Ritona Barberà, sinó també de la pusil·lànime oposició que fins ara havia tingut.
A la vista de quina marxa porta Mas a Catalunya és fàcil preveure, doncs, com seran els quatre anys que els barcelonins tenen per davant: si des de novembre el nou Govern convergent s'ha dedicat, amb el silenci còmplice del PP de Sánchez-Camacho, a retallar les despeses en educació i sanitat públiques, a fotre d'hòsties als pollosos de plaça Catalunya, a refregar-se en un toll de populisme ranci, a demanar un concert econòmic a l'estil basc i navarrés i a jugar amb el cadàver de ZP (gairebé arribant a la profanació), tot indica que els quatre anys que Trias ha de tindre l'alcaldia de Barcelona també faran baixar la cara al conjunt del catalans.

Els resultats obtinguts pel PP en les darreres eleccions han deixat el mapa de la Confederació Ibèrica de Nacions tenyit de blau, d'eixe blau popular tan fastigós. La CIN esdevé, per tant, més España que mai, però hi ha factors particulars a tindre en compte. El més destacats són...LinkWithin

Related Posts with Thumbnails