Matt *

Porca
"- Quina cosa més bonica! -començà a cridar alhora que palpava el pobre Matt i ell posava el nas dins de la bossa de plàstic de Consum de la dona.
- Gràcies -vaig contestar i al xixo: Matt, saluda a la senyora".
 

El predilecte
"- Mami, em convides a sopar?
- Fill no tinc res per a tu, però a Matt li he fet un plat d’arròs".


Els amics de Matt 
"El cercle d’amistats de Matt és, doncs, molt menut, i se circumscriu a tres o quatre gossos miserables que se sotmeten a la seua autoritat, perquè ell és el gos alfa del parc".

Matt, una visió general  
"Hi ha tres col·lectius, però, que senten autèntica debilitat per Matt i pels galgos en general: els caçadors, els manxegos rurals (perdó per la reiteració) i els gitanos".

Matt i l'instit assassí  
"La maldat de Matt no té límits i el pitjor que ha fet ha estat atacar el gos guia d'un invident i acarnissar-se amb la pota malalta del gos d'un veí, i em costa entendre com el gos que em ve darrere a tothora per casa i que amaga el morro entre les meues cames quan té fred siga capaç de desenvolupar un ànim criminal tan fort". 

Els ous de Matt 
"Matt, en canvi, és un gos molt dotat i passeja el seu sac escrotal amb una naturalitat que, almenys a mi, m'espanta, sobretot quan se'ls llepa o quan, si té calor, els deixa lleugerament sobre el terra per refrescar-se'ls".  

Problemes de pes  
"Este gos no està massa gros? -em tirà en cara mentre Matt feia guàrdia a la porta de la cuina".

Diglòssia canina  
"Quan li deia 'Matt, venga, vamos a pasear' en lloc de l'habitual 'Au!' ell em mirava des del sofà i m'ignorava. De la mateixa forma, quan en lloc de 'Tin!' li preguntava 'Matt, ¿te apetece una de esas barritas que te gusta morder?' es capgirava i marxava a la terrassa a prendre el sol". 

Un gos agitanat 
"I és que al costat de la gosseta xarolada, el meu Matt semblava un gos abandonat i salvatge, allò que es diria amb un llenguatge incorrecte políticament, el gos d'un gitano". 

No és un ancià  
"La xica ens explicà una cosa que era òbvia: que Matt té nou anys i que eixa és una edat considerable per un gos, tot i que mon pare es negue a assumir-ho".  

Un gos censurador  
"Mentre valorava els pro i els contres de tindre un episodi de sexe casual a la platja amb un desconegut que es palpava l'entrecuix sense cap mena de rubor (i he de reconéixer que m'excitava la idea), Matt tornà amb un tronc a la boca, el deixà caure als meus peus i em llançà una mirada reprovatòria". 

Matt, el amigo de los niños 
"Les xiquetes s'apropen més i li acaricien el llom amb prudència, no massa convençudes. Matt seu resignat i es deixa fer."

El pantaix de Matt
No sé com s'ho fa (ha de portar una mena de rellotge intern) però a les dos del migdia en punt està darrere de la porta esperant-me amb ganes de jugar i m'arrapa les sabates, fa com si em mossegara, s'amaga perquè vaja a buscar-lo o comença a córrer com un tarat corredor amunt i corredor avall fins acaba amb un pantaix de por i es deixa caure al terra per provar a recuperar la respiració. 

Matt i Joan Ribó 
— Martí té un gos... reprengué la xiqueta.
— Ah, sí? —fingí interés Ribó.
— ... i li diuen Matt, té ratlles, sembla un tigre... 

Atac
¿Se meó?
No.
¿Se cagó?
No.
¿Le atacó?
Ojalá hubiera sido algo de eso. 
La veterinària m'assegurà que no és per a tant, que té molts pacients que segueixen eixe tractament i que estan perfectament, però a mi eixos altres pacients em tenen igual, perquè jo patisc per Matt. I molt més del que m'agrada reconéixer.  

MiMatt
I al remat ho faig fer: li vaig explicar que dos dels tres atacs que el gos havia patit havien tingut lloc amb un 'desconegut' a casa i que en els dos casos havia fet abaixar el gos del sofà, que és on està normalment, per deixar un lloc al convidat en qüestió. 

Mattsturbat
Em vaig espantar, perquè vaig suposar que estava patint una nova crisi epilèptica com les que ha patit durant l'hivern, però no, no era el cas: en traure-li la manta de damunt vaig comprovar que estava masturbant-se, una conducta que en quatre anys mai havia li havia vist fer.   

Etologia d'anar per casa
Òbric un altre parèntesi. Esta jerarquia no fa, per exemple, que en el cas que mon pare i jo li donem dues ordres contradictòries Matt em faça cas a mi, sinó que li'n fa menys a mon pare. Tanque parèntesi.

 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails