Mariano, president *
Estic convençut que la vida de Mariano no ha de ser senzilla: ha fet falta que les enquestes li donen un avantatge de més de catorze punts per davant dels socialistes perquè els seus se'l prenguen seriosament i perquè personatges com, per exemple, Mayor Oreja, Aguirre o Aznar deixen de pixar-se-li a sobre i el tracten amb un mínim de respecte.

Qualsevol estaria temptat de considerar que la vida de Rajoy és la d'un pobre desgraciat al qual la fortuna li ha donat l'esquena i que no es mereix que personatges com Álvarez Cascos, un gos de presa de raça asturiana, li amarguen l'existència justament quan havia aconseguit certa pau interna i quan les enquestes li diuen dia rere dia que serà el proper a ocupar la Moncloa.

Mariano Rajoy, tot just al contrari que l'actualitat informativa, sembla decidit a allargar les seues vacances més que les d'un mestre de primària i, així, mentre qui té totes les paperetes per convertir-se en el futur president de la Confederació Ibèrica de Nacions porta setmanes dedicat a passejar per aldees gallegues menjant polp i qualsevol altra cosa que li posen a tir, este mes d'agost el món no ha deixat de rodar.

Tot el món dóna per fet, per tant, que serà Mariano Rajoy l'encarregat de formar govern a partir del 20N (probablement amb majoria absoluta) i que els resultats del PSOE es preveuen catastròfics. Molt catastròfics.

Amb el temps, però, Mariano ha estat conscient que per arribar a guanyar unes eleccions no només ha fet falta que la Confederació Ibèrica de Nacions es trobara sota els efectes de la crisi econòmica, financera i laboral més greu que es recorda des que existeixen els sistemes econòmics, financers i laborals, sinó que si volia arribar a la Moncloa només havia de fer una cosa: res.

Algú podria pensar que este silenci de Rajoy té per objectiu, senzillament, no cagar-la abans d'eleccions amb els destrellats farfallosos als quals ens té acostumats i que prefereix passar de puntetes sobre els temes espinosos de l'actualitat i dedicar-se a visitar fàbriques disfressat amb una bata blanca, a fer-se fotos a Llorca, a reunir-se amb dones treballadores del món rural o, el que més li agrada, a deixar-se caure per festivals gastronòmics on es pot parlar de qualsevol cosa tret de política.

La paraula més pronunciada per Rajoy: 'inshidia'

Rajoy ha necessitat només tres intents, cinc milions d'aturats i una crisi econòmica mundial per arribar a la Moncloa, però al remat allà el tenim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails