dissabte, 9 d’octubre del 2010

9 d'Octubre a la cuina

Amb motiu del 9 d'Octubre han aparegut a moltes pàgines de Facebook diferents banderes que posen evidència el caràcter clarament esquizofrènic de nosaltres, el valencians.

Així, hem vist senyeres quatribarrades, estelades, amb blau, amb verd, coronades, sense coronar, algun penó de la conquesta i, fins i tot, la que té totes les paperetes per esdevindre la bandera oficial d'este país de tarats: la senyera amb el logo de Mercadona.

Tafanejant esta setmana pels perfils de Facebook vaig trobar una reacció prou violenta a una pàgina estrictament valenciana en la qual un usuari recriminava que al mur de l'esmentat perfil apareguera una senyera amb blau. I ho feia amb un valencià oriental un tant exagerat i gramaticalment qüestionable: “És vergonyós que al mur de ... hi hagi aquesta banderola bruta de blau. Si així defeneu la meva identitat com a Valencia quasi preferisc...”.

Encuriosit per la vehemència de l'exabrupte, vaig decidir visitar el perfil de Facebook d'este personatge que ben bé podria ser un activista de Terra Lliure, Joan Puigcercós o el mateix Jaume I reencarnat i vaig trobar alguns apartats oberts a tots els públics.

Després de comprovar que era un habitant de l'Horta Nord de València (això era inevitable) i que on posa “ideologia política” havia escrit “Barcelona CF”, vaig tafanejar les seues fotos i en concret un àlbum en el qual el seu fill, menor d'edat, posava en totes les instantànies amb la samarreta de la selecció espanyola, portava dues banderetes (també espanyoles) pintades a la cara i lluïa als muscles, a l'estil d'una capa, una altra bandera gegant, també espanyola, amb un comentari a peu de foto del propi pare que deia: 'Sueños cumplidos, campeones por fin'.

Per coses com esta he decidit passar el 9'Octubre fent neteja a fons de la cuina: amb tota seguretat hi trauré més trellat.


1 comentari:

Manuel Pérez i Muñoz ha dit...

M'hi afegisc al suport a la bandera valenciana del teu blog. Crec que és la primera que veig capaç d'unir a tota la valenciania. No hi ha res tan valencianitzant com el Mercadona.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails