dimarts, 16 d’abril del 2013

La superioritat moral dels idiotes



Ahir vam poder comprovar (una altra vegada) que les xarxes socials juguen un paper d'immediatesa a l'hora d'informar que és impossible de seguir pels mitjans de comunicació tradicionals.

Pocs minuts després que es produïren les explosions a la marató de Boston ja teníem a Twitter testimonis i imatges i, també, els primers despropòsits, perquè les xarxes socials han demostrat amb escreix que no només a la televisió i als diaris es poden escoltar i llegir opinions indocumentades sobre qualsevol tema.

En relació a les explosions a EUA, va córrer un argument al timeline que es podria resumir així: “Hui han mort trenta persones a Síria, però tot el món està pendent dels dos morts de Boston”. O, per posar un exemple concret d'un usuari carregat de condescendència: “Ya son 30 los muertos en el doble atentado... No, el otro, el que no mola”.

Això em va fer pensar fins a quin punt és normal que algú qüestione la repercussió informativa d'un atemptat a un país que es troba en situació prebèl·lica (o directament en guerra) en comparació amb la d'un atemptat a un país que no ho està o fins a quin punt és normal que algú considere que existeixen morts de primera i de segona pel fet que uns ocupen més minuts a la tele o als trending topics que uns altres.

La veritat és que per a atrevir-se a qüestionar què pot i què no pot preocupar, estes persones han demostrat una escala de valors molt idiota.

El problema, en realitat, i ahir les xarxes socials van donar una nova lliçó al respecte, és que la superioritat moral sol anar quasi sempre acompanyada d'una gran mostra d'inferioritat intel·lectual.

4 comentaris:

Garbí24 ha dit...

les noticies es fan més grans depenent del valor a recollir, el resultat sol ser una informació tirant a hipòcrita.
Ens movem en una societat de valors, però desgraciadament són econòmics.

Anònim ha dit...

Si tanta superioritat moral tenen que donin tots els seus calers ajudar a reconstruir els paisos en guerra i deixin de fer-se els guais per les xarxes socials...

Anònim ha dit...

sinyors meus: poc després d'haver guanyat Maduro les eleccions a Veneçuela, els feixistes han assassinat 8 persones del bàndol chavista, amés d'haver incendiat diversos edificis , entre ells centres d¡atenció primària,i que jo sàpia allí no estan en guerra: eixos sers humans tenen menys valor que els de Boston?

Busca qui t'ha pegat ha dit...

Gràcies a tots tres.

Joan, compten amb una informació hipòcrita a tots els nivells: a CAT és notícia un accident de trànsit si té lloc a CAT, però no si té lloc a Alemanya, per exemple.

Senyor Pons: és una bona idea. Que es desfacen de l'iphone i se'n vagen a Síria ;)

Senyor Anònim: una notícia no és més important si esdevé TT a tuiter o si obri els nostres informatius, encara que sobre Veneçuela hem patit una sobredosi d'informació.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails