dimecres, 8 de maig del 2013

La conya etarra


He de reconéixer que he seguit a través de les xarxes socials la polèmica que ha barrejat dos conceptes que fins ara resultaven impossibles de relacionar: ETA i Gran hermano.

Pel que sembla, tot començà quan una concursant del show que presenta Mercedes Milà va amollar en una conversa informal amb altres paràsits del programa que havia assistit a una manifestació on es demanava que ETA reprenguera les armes (sic). Immediatament, i davant la cara de sorpresa dels companys, va dir que es tractava d'una broma i la cosa, senzillament, quedà en això: en una puta conya.

Òbric parèntesi. I mira que ens han dit voltes allò de “dentro de la casa todo se magnifica”. Tanque parèntesi.

Qualsevol amb dos dits de front sap que no existeixen les manifestacions per “demanar a ETA que torne a assassinar” i haguera entés la conya a la primera. I no només això, sinó que amb una miqueta de ment oberta ho haguera pogut entendre com una evidència dels nous temps que vénen i que s'iniciaren amb l'alto el foc i els passos donats pel món polític abertzale: ja sabem que la tragèdia esdevé comèdia amb el pas del temps.

Però, no comptàvem amb la sempre vigilant Associació de Víctimes del Terrorisme, convertida en una autèntica rèmora social, que posà el crit en el cel per la conya de la concursant i acabà pressionant perquè fóra expulsada del programa.

Òbric un altre parèntesi. A partir d'ací els fans del programa han encetat una campanya per demanar el reingrés de la concursant, han amenaçat amb un boicot a la cadena i al grup empresarial i han fet rodar convocatòries per manifestar-se davant els centres comercials d'una empresa anunciant que sembla que pressionà Telecinco perquè féra efectiva l'expulsió. Tanque un altre parèntesi.

Reòbric el parèntesi un moment. Este és un puto país de subnormals. Retanque parèntesi del tot.

Fa temps que la societat ha desdramatitzat l'assumpte i ha entrat al joc de considerar que qualsevol cosa és ETA: un referèndum a Barcelona és ETA, Eduardo Madina és ETA, “Todo es ETA, salvo alguna cosa”, la vasectomia és ETA i, sobretot, matinar és ETA.

En eixa línia, entenc que ahir el ministre de l'Interior va fer una altra conya durant l'anunci d'unes detencions i va amollar que “el aborto tiene algo que ver con ETA, pero no demasiado” i la gent, no acabe d'entendre per quin motiu, no s'ho va prendre com una conya més.

Potser és perquè la broma la féu un ministre, perquè l'avortament és un tema polèmic, perquè Fernández Díaz és català o perquè ho va dir després d'anunciar la detenció d'uns etarres, però la qüestió és que la gent no va riure massa amb el comentari.

Ara que ho pense, és possible que la gent no s'haja pres com una conya les paraules de Fernández Díaz perquè fa només unes setmanes també va dir allò de “el matrimoni gai no mereix la mateixa protecció que el matrimoni natural (sic) perquè no garanteix la supervivència de l'espècie” i haja acabat per considerar que Espanya té un ministre de l'Interior tan integrista que ben bé podria ser una aiatol·là iranià. 

 

2 comentaris:

Lucrècia de Borja ha dit...

L'AVT és ETA

Busca qui t'ha pegat ha dit...

Per a quan l'associació de víctimes de l'AVT?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails