dimecres, 15 de juliol del 2009

Són coses que passen

Crec que ningú ha pogut evitar un sentiment d'horror en assabentar-se de com morí el nadó de la jove marroquina que es convertí en la primera víctima de la nova grip (sic) a la Confederació Ibèrica de Nacions: una infermera subministrà l'aliment a la criatura a través de la sonda equivocada, de forma que la llet es barrejà amb el corrent sanguini del nadó i li causà la mort.

Els mitjans de comunicació s'han fet ressò de la notícia i tret d'algunes excepcions (ens ho diu el Testigo accidental) la majoria de la premsa ha estat correcta i no ha encetat un cacera contra la infermera, el centre hospitalari o la sanitat pública en general.

El fet de tindre clar que estes coses passen i que un error el pot cometre qualsevol no ha de significar que este accident no tindrà conseqüències: el Dret està preparat per donar resposta a esta situació i a totes aquelles altres en les quals es produeix la mort d'una persona abans d'aquell moment en què considerem que corresponia d'una forma més o menys natural, tenint sempre en compte les variables que produeixen el fet.

Així, entre altres, una persona pot morir per una causa fortuïta, per una negligència, a mans de la seua parella sentimental, penjat d'una grua en una execució pública o, com és el cas del jove mort la setmana passada a Sant Fermí, per culpa exclusiva de la mateixa víctima.

Com deia, el Dret ha previst tots els casos possibles i diferencia entre homicidi, assassinat i assassinat superqualificat, al mateix temps que estableix causes que rebaixen la sanció penal en funció de circumstàncies com la legítima defensa o el cas fortuït.

M'ha sorprés que el pare del xiquet mort haja reconegut que encara no s'havia posat en contacte amb cap advocat per denunciar l'hospital i que només volia soterrar el seu fill al Marroc, ja que si el cas haguera afectat qualsevol ciutadà de la Confederació Ibèrica de Nacions la demanda milionària ja tindria el segell d'entrada del jutjat de guàrdia de Madrid, però no sé si esta reclamació encara no s'ha produït perquè el jove marroquí ignora les possibilitats legals que té o perquè té clares quines són les seues prioritats en estos moments.

Tot i això, el Jutjat ha obert diligències d'ofici, és a dir motu proprio, i la resposta jurídica arribarà, més tard o més prompte, però arribarà.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Com que tens el bloc tan apenat, i a punt de morir-se, aqui te l'animo 1 poc: DÉSENCYCLOPÉDIE ! !

http://desencyclopedie.wikia.com/wiki/Italie


L'Italia es un pais poblat d'Italians i de mafiosos que s'assemblen a Marlon Brando. Tots els italians s'anomenen Luigi o bé Mario, excepte Berlusconi que es diu Silvia. Els Italians no parlen català ; i tot i que no ho creureu, per entendre's entre ells, els pobrets, es veuen obligats a parlar Italià. Hi ha dos tipus d'Italians: els Italians del Nord, que viuen al Nord, i els Italians del Sud, que moren al Sud.
...

Busca qui t'ha pegat ha dit...

gràcies per preocupar-te per la salut del blog.

què faria sense tu?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails