dimecres, 21 d’octubre del 2009

Benjamí

La Bíblia ens conta que Benjamí era el fill menut de Jacob (però no, no pense parlar de Lost, tot i que la relació entre els noms hebreus bíblics i la sèrie americana és més que evident) i hui amb el substantiu benjamí fem referència al fill predilecte o al més menut d'un grup i, també, a la categoria esportiva de menors de 9 anys.

Òbric parèntesi. Començar un text fent referència a la Bíblia o a la tradició jueva em recorda perillosament a César Vidal i no puc evitar sentir com un calfred elèctric em recorre l'espina dorsal. Tanque parèntesi.

La providència, no sé si divina o no, ha volgut que també portara este nom el jove informàtic (!) gadità (!!) que dedicava el seu temps a assetjar adolescents nòrdics fent-se passar per una xica lleugera de roba i que acabava per exigir fotos i imatges amb contingut sexual als menors víctimes del parany, amenaçant-los amb fer públics aquells documents que prèviament li havien fet arribar.

Per la informació publicada hem sabut que Elisa-Benjamín ja fou identificat i detingut dos anys abans i que els seus pares li havien tallat la connexió a Internet (!), però recentment havia tornat a fer de les seues i que les seues amenaces havien arribat a l'extrem de provocar que un jove estonià se suïcidara.

Este cas torna a posar en evidència que fent ús d'Internet resulta exageradament fàcil mentir, coaccionar terceres persones, desenvolupar trastorns bipolars i, fins i tot, canviar de gènere.

Però, sobretot, ha tornat a evidenciar que, tal com ocorre en la vida real, poques coses són com sembla i que darrere de la imatge d'una suggeridora Elisa podem trobar un pertorbat Benjamín.

Atenció, doncs.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails