dimarts, 6 d’abril del 2010

Doble moral

De tots els elements que envolten els casos de pederàstia que assetgen l'Església catòlica hi ha un que resulta, sense cap mena de dubte, el més greu: la doble moral d'aquells que es permeten condemnar al foc etern aquells que no ens empassem allò que ens diuen i alhora deixen caure la mà per sota dels llençols del llit d'un xiquet; la doble moral dels mateixos que es permeten el luxe de dir-nos com hem de viure i que pretenen controlar la vida de la societat i que al mateix temps saliven davant la imatge d'un xiquet en calçotets; la doble moral dels que exigeixen que a les escoles públiques s'impartisca la religió i alhora no poden tindre les mans quietes quan es queden sols amb un xiquet al bell mig de la foscor d'un confessionari; la doble moral, en definitiva, d'aquells que s'autoproclamen defensors i guardians absoluts i exclusius d'allò que es pot fer i d'allò que no es pot fer, al mateix temps que s'han dedicat a soterrar els casos d'abusos que han pogut conéixer.

A esta doble moral catòlica, cal sumar com a elements d'indignitat afegida el fet que els abusos han estat generalitzats i que afecten la pràctica totalitat de països en els quals l'Església romana es troba arrelada, que la tècnica de defensa triada pel Vaticà consisteix a denunciar una campanya internacional laïcista i anticlerical i a prendre'ns per imbècils quan ens diuen que de tots els casos d'abusos a menors, els practicats per religiosos suposen només un percentatge mínim en relació al total.

I encara gràcies.



2 comentaris:

Clidice ha dit...

no s'hauria de permetre tenir accés a les criatures a persones amb la impunitat que tenen aquests davant la llei. I s'hauria de poder encausar el seu encobridor màxim.

Josep Turiel ha dit...

Ja s'ha dit moltes vagades aquests dies: el que fa més fàstic és de quina manera fan servir al seu gust la seva noció de pecat. Hi ha res més arcaic?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails