dilluns, 9 de gener del 2012

El Nadal segrestat



El període que comprén els dies que van des del sorteig de la grossa de Nadal a la Nit de Reis es caracteritzava perquè havies de suportar (encara més) a la família, perquè et lliuraves al consumisme més ferotge, perquè pagaves una pasta per un marisc que la resta de l'any val la meitat i perquè començaves gener amb uns quants quilos de més.

El Nadal, però, era també tradicionalment una època de catatonia política: el Congrés prenia unes vacances gairebé escolars i els diaris se les veien putes per omplir les pàgines amb informació d'entitat suficient per no semblar encara més ridículs. Enguany, en canvi, el calendari que hem arrossegat després de les eleccions del 20 de novembre ha fet que este Nadal haja estat d'una frenesia política mai vista i, conseqüentment, també informativa.

La constitució de les cambres estatals, els nomenaments dels ministres i dels alts càrrecs del nou Govern de Rajoy i, sobretot, les retallades socials i l'augment dels impostos aprovats als primers Consells de Ministres han fet que, sumades a casa nostra al risc de fallida de la Generalitat i als propis retalls autonòmics, a més de les últimes sessions del judici de Camps i de Costa i els casos de malversació de fons públics lligats a Urdangarín han fet que enguany entre gamba i gamba (i fins arribar als torrons) les converses a les taules familiars i d'amics hagen estat de tot tret de nadalenques.

En poc més d'un mes, i sense haver fet cap aparició pública (i el més greu, haver anunciat que no la farà fins febrer) Rajoy ja s'ha carregat el Nadal.

I encara li queden quatre anys per davant.




1 comentari:

Clidice ha dit...

i ja cal vigilar, que va a velocitat de creuer! :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails