dimarts, 11 de setembre del 2012

Top of the Rock o Empire State


Mordor Lower Manhattan des de l'Empire State



Vista del Chrysler des de l'Empire


Un dels dubtes de qui visita per primera vegada Nova York és saber quin mirador ofereix millor vistes sobre Manhattan: l'Empire State o l'edifici General Electric del complexe Rockefeller, conegut com Top of the Rock.

Jo vaig apujar a tots dos, i ho recomane, però pot donar-se el cas que algú no tinga temps suficient per fer-ho o no puga o vulga gastar-se els vint-i-cinc dòlars que costa cada entrada i haja de triar entre tots dos.

D'una part, l'Empire State té un valor afegit sobre el Top of the Rock: el mateix edifici. Mentre el General Electric (tot el complexe Rockefeller en realitat) resulta prou horrible i pretenciós, l'Empire, sense arribar a la gràcia del Chrysler, és molt més bonic i representatiu de la ciutat. Això, justament, porta a enunciar una paradoxa: si el visitant pretén vore l'Empire haurà d'apujar al Top of the Rock ja que, òbviament, des de l'Empire no es veu l'Empire al paisatge de Nova York. Primer punt, per tant, per a Rockefeller.

El preu de tots dos miradors, com ja he dit, és el mateix però no la cua: a l'Empire el temps d'espera per arribar al cim triplica fàcilment el del Top of the Rock. A més, el Top ofereix wifi gratuït per poder compartir les fotos i l'Empire no. Un altre punt i mig per a Rockefeller.

També hem de tindre en compte un altre aspecte: mentre el mirador del Top of the Rock té diferents nivells gratuïts i les baranes són de vidre, el de l'Empire no només és molt més menut, sinó que està enreixat. Tercer punt per a Rockefeller.

És però, pel que fa a les vistes on tenim el problema més seriós: donat que tots dos es troben entre la Cinquena i la Sisena (també coneguda com Avinguda de les Amèriques) un edifici tapa l'altre: des de l'Empire no es pot vore Central Park i des del Top of the Rock l'Empire interromp la visió del Lower Manhattan. I tant la zona financera com el Central Park paguen la pena.

Així, en resum, si el visitant no té temps ni dòlars per visitar tots dos miradors, recomane el Top of the Rock, però si pot fer l'esforç cal que visite ambdós. Això sí, si és possible que visite un només arribar a Nova York, sense conéixer la ciutat, i l'altre després d'haver-hi passat uns dies per provar a reconéixer i situar tots els barris que ja ha visitat.




L'Empire s'interposa entre el Top of the Rock i el Lower Manhattan


Des del Top la mole del MetLife tapa el Chrysler


Vista de l'Upper West Side i de Central Park des del Top of the Rock

2 comentaris:

Eutrapèlia ha dit...

Jo vaig veure el Central Park des de l'Empire i estava així de verdet en ple gener. Un dia més tard hi aniria, però ja estaria blanc com... la neu.

Eutrapèlia ha dit...

Jo vaig veure el Central Park des de l'Empire i estava així de verdet en ple gener. Un dia més tard hi aniria, però ja estaria blanc com... la neu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails