dilluns, 28 de novembre del 2011

Ressaca electoral



Entre els premis de La Cartelera de Levante-EMV de dijous i la Nit del Tirant organizada per l'associació valencianista Tirant lo Blanc al centre Octubre de dissabte, divendres vaig traure temps per sopar a casa d'uns amics als quals no veia el pèl des de feia massa setmanes per culpa de la campanya electoral i d'una agenda massa plena de compromisos .

Ens vam posar al dia entre copes d'albariño i vam passar per damunt dels resultats de les Eleccions Generalíssimes del 20N:

Pues el domingo me encontré con una compañera de trabajo cuando fui a votar y me preguntó cómo se votaba.
¿Qué?
Lo que oyes. Tiene 28 años y no había votado nunca.
Y lo que es peor: tampoco sabía cómo hacerlo... y eso que han hecho vídeos y todo.
Exacto. Total, que votó al PP pero haciendo uso de este argumento: "Rajoy me cae muy mal y aunque Rubalcaba sí que me gusta, prefiero que gane el PP porque soy un poco racista". Flipa.

22 comentaris:

Jesús Párraga ha dit...

"que un personaje como Mariano Rajoy vaya a gobernar España sin haber dado un palo al agua." Cooooño!!! Ha governat Espanya huit anys un oligofrènic que més que "palos al agua" pegava "palos de ciego"!!!

Busca qui t'ha pegat ha dit...

Senyor Pàrraga: creu que els huit anys de ZP han estat tots "palos de ciego"?

Hi ha dos períodes ben diferents en l'etapa sociata de ZP. I un és pitjor que l'altre ;)

Jesús Párraga ha dit...

Exactament: un període és pitjor (encara) que l'altre.
(m'ho has posat "a huevo")
:P
:)

Busca qui t'ha pegat ha dit...

Això és que volia dir exactament! Personalment crec els primers quatre anys no van estar tan malament, però els quatre darrers han estat tan nefastos que fan que qualsevol record dels primers estiga distorsionat :)

Clidice ha dit...

El mal és que el criteri polític dels ciutadans, en un percentatge elevadíssim, és similar al d'aquesta senyoreta. Així costa una mica creure's la democràcia, la veritat.

Jesús Párraga ha dit...

Si és que la majoria de les persones no deurien tindre dret a votar, home. Sobretot les dones imbÈcils i tots els que no voten el mateix que jo... PERÒ NO CONSIDEREU LA BARBARITAT QUE IMPLICA ALLÒ QUE ESTEU DIENT?

Busca qui t'ha pegat ha dit...

De nou, senyor Párrega, crec que entén el que vosté vol. No hem dit, i parle per mi i per la senyora Clídice, que no tot el món tinga dret a votar, sinó que determinats vots (com el vot per odi, perquè algú considera que un partit és racista) no són respectables.

Jesús Párraga ha dit...

El vot és fonamentalment... no, exclusivament, una qüestió aritmètica, quantitativa, i no qualitativa: una persona, un vot. Les motivacions de cada persona per a dipositar el vot a l'urna no só respetables ni no respetables, són irrellevants. I vosté s'interroga (o fa interrogar-se el seu interlocutor) sobre si "¿realmente el voto de esta chica tiene que valer lo mismo que el mío?"
Per altra banda la senyora Clídice diu que "el criteri polític dels ciutadans, en un percentatge elevadíssim, és similar al d'aquesta senyoreta." Com ho sap? quins estudis sociològics recolzen aquesta opinió? I si fos així, què? Crec que cal tindre cura d'allò que se'n diu perquè potser es coincideix amb persones de pensament poc democràtic.
Su seguro servidor...
Açò de dir-se de "vosté" és molt divertit!
:P

Clidice ha dit...

A/A Senyor Pàrraga

Distingit Senyor ;)

és que vos partiu de la base que la democràcia és el sistema millor i més igualitari, cosa que servidora de vostè no gosa ni aprovar, ni contradir. Reconec que, manta vegades, són reflexions en veu alta que ens fem alguns, que som de reflexionar-nos al damunt i, pel mateix preu, hores d'ara, algú altre amb més trellat que no pas una servidora, es deu estar fent la mateixa pregunta posant-me a mi d'exemple. Que ja se sap que, en aquest món de mones, els uns es rifen dels altres i viceversa.

Una salutació cordial i, no cal dir, del tot respectuosa

S.S.S.
Clídice

Clidice ha dit...

Gairebé se m'escapa el "Dios guarde a Vd. muchos años", ai l'inconscient! :(

Jesús Párraga ha dit...

¡Quiera Dios guardarme a mí y a Vd. muchos años!
Dit siga conscientment i sense cap ironia.

S'enganya vosté: jo no considere la democràcia realment existent a Espanya com a "el sistema millor i més igualitari". De fet en sembla que hauria de canviar-se el sistema electoral cap a un model proporcional amb (és la meua opció) circumscripció única. També m'agradaria que Espanya fóra una República i no una monarquia, però això no té res a veure amb una tendència prou marcada entre la gent d'esquerres (si més no entre la gent d'esquerres que jo conec) a considerar que la gent "s'equivoca" votant allò que vota. Trobe que seria més productiu políticament analitzar per què la gent no vota "els bons". Potser (i jo tampoc tinc cap suport sociològic per a sostenir aquesta opinió) és que, simplement, moltes propostes de l'esquerra no interesen absolutament.
S. Affmo., s.s.s., q.e.s.m.
Déu vos guard.

Clidice ha dit...

Mother of beautiful love! touchée sabeu més fórmules que no pas jo. D'entrada, a mi Sssspañññia no m'interessa, und la monarquia molt menys, però és el que em toca per imperatiu legal. Tampoc penso que les esquerres, per defecte, siguin els "bons" de la pel·lícula. Estic convençuda que un bon govern de dretes no ens pot fer cap por, si és a canvi d'un mal govern d'esquerres. La qüestió és que, com deia l'acudit: "per què no fan eleccions els alemanys i el que perdi que vingui a manar aquí?". Vaja, que, quan la pregunta és: "pero hay alguien más? i la resposta és l'eco: as, as, as, as ..., i al damunt t'expressen coses com eixes de la senyoreta, doncs que vénen ganes d'apretar a córrer. Cap a on? Això ja és més difícil de dir, ves.

Jesús Párraga ha dit...

Estooooo... Ara sí que m'he perdut!

Busca qui t'ha pegat ha dit...

En realitat tot açò ha començat perquè el senyor Párraga és expert en interpretar el que vol (i fa bé, que conste), però jo mai em queixe d'allò que la gent vota.

Anònim ha dit...

Bé, com a mínim si el seu vot era per racisme, era conseqüent amb el vot. Jo fa uns anys treballava amb una senyoreta (i aleshores ja havia passat dels 28...) que em confirmava convençuda que votava ERC perquè ella era molt racista. #Oletú!

(I per si a algú se li acut que era racista contra els espanyols, no era aquest el cas).

Jesús Párraga ha dit...

Home! Tot considerant algunes declaracions d'Heribert Barrera tampoc n'hi havia massa "inconseqüència".

Anònim ha dit...

ja ho he dit. Podríem entendre com a racisme amb Espanya. Però ella es referia a la resta... (!!)

Jesús Párraga ha dit...

Coñoooo! Que l'Heribert Barrera quan parlava de negres i moros inmigrants que posaven en perill la identitat catalana es referia als espanyols?
:)
:P

Anònim ha dit...

Com que Espanya comença a l'Ebre, probablement sí.

Jesús Párraga ha dit...

Quod erat demonstrandum!
Per cert... els aragonesos tampoc són espanyols?

Anònim ha dit...

De fet, se solia dir que Àfrica és de Tordera per 'vall, si bé vaig optar per l'altra perquè no creia que coneguéssiu Tordera.

Els aragonesos estan entre País Basc-Navarra i Catalunya. Acollonits, com a mínim, de dir-ho gaire alt ;-)

Josep ha dit...

Han passat cinc mesos i sembla que encara dura la baixada ressacosa.
Açò, o governa la Merkel i no la votem.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails