dilluns, 29 de desembre del 2008

Ingenu i ingènua

Algun advocat ingenu podria pensar que la pitjor forma de passar l’últim cap de setmana de l’any seria restar a casa agonitzant a causa de la febre i de la grip, però això és perquè el nostre advocat ingenu no comptava amb una guàrdia de vint-i-quatre hores del torn especial de violència domèstica que no el deixaria dormir més de dos hores seguides en tot el cap de setmana.

El cas més sagnant, en el sentit més literal del terme, tingué lloc a les quatre del matí, quan una dona amb la cara i el cos ple de bonys i de blavures va decidir denunciar el seu marit i, quatre hores després i ja a la porta del Jutjat, renunciar a la denúncia perquè ‘sé que en el fons encara em vol’.

Clar que en el fons et vol, pensà el nostre advocat ingenu, però en el fons del cementeri.

- En realitat no es tan fàcil retirar una denúncia quan has mobilitzat dos patrulles de la Guàrdia Civil i una altra de la Policia Local durant unes quantes hores, quan t’han portat al servei d’urgències i t’han fet un part de lesions, quan l’Estat ha posat a la teua disposició un advocat a les quatre del matí d’un dissabte i un altre per al teu marit, quan un jutge, un fiscal i tres funcionaris ens estan esperant al primer pis per celebrar un judici ràpid i, finalment, dictar una ordre de protecció per evitar que el teu marit acabe per matar-te qualsevol dia.

El discurs del nostre advocat ingenu no tingué cap resultat sobre la dona maltractada, la qual preferí marxar i fer com si la tota la feina feta, les hores i els recursos públics destinats a protegir les víctimes de la violència masclista no tingueren cap utilitat, ja que l’agressor isqué lliure i com si no res haguera passat.

Algú podria pensar que es tracta d’un cas evident de dominació masclista, de subjugació de la voluntat femenina i d’autèntica paüra al maltractament, però no té res a veure amb això, i opinar així resultaria encara més naïf que l’advocat de la nostra història, ja que esta mateixa dona, víctima d’una violència ferotge, havia presentat amb anterioritat set denúncies contra la seua parella, totes les quals havien estat retirades de la mateixa forma.

Set denúncies, i totes retirades a les poques hores.

El nostre advocat ingenu només esperava que, per una vegada, la víctima ratificara la denúncia i es poguera condemnar l’agressor i dictar una ordre de protecció. Només esperava això.

Serà el Nadal una època d’ingenuïtat?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

gajes del oficio...

sempre pots canviar de feina i anar a despatxar cerveses al bar 'Manolo'... Tu ho vas triar: no te queixes !

a.

Busca qui t'ha pegat ha dit...

benvolgut a.:

bon any a tu també.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails