dijous, 27 de setembre del 2012

25N: La convocatòria



Seria fàcil concloure que la decisió d'Àrtur Mas d'avortar la IX Legislatura catalana i de convocar eleccions anticipades quan encara no portàvem ni dos anys de patiment és la conseqüència de la manifestació de la Diada. Seria, com deia, molt fàcil, però també terriblement ingenu.

Mas, senzillament, inspirat per l'espantà d'Esperanza Aguirre, ha fet un pas avant davant el panorama que li venia a sobre com a conseqüència de la política de retallades socials que posà en marxa només fer-se amb la Presidència de la Generalitat i que en molts casos ha anat més enllà de la que ha posat en pràctica, de moment, el Govern de Rajoy.

I pels comptes públics de Catalunya, que fan pena. I, també, per la descomposició del PSC, però això és una altra història.

A diferència d'Aguirre, que s'ha limitat a saltar del vaixell abans que arribe la gran tempesta, Àrtur Mas s'ha deixat portar per l'èxit (o deriva) independentista que mostrà al món la manifestació de la Diada i apujar-se al carro a última hora, i ara, en un exercici d'il·lusionisme, fins i tot fa la impressió de ser ell qui porta els ramals de la bèstia desbocada.

I ja vorem com li ix la jugada.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Cal dir que hi està molt ben emprat el modalitzador "per què CREC". Des de fora costa d'entendre, si bé agraïm que mos tingueu en els vostres pensaments :-)

Clidice ha dit...

No sóc convergent, però aquesta vegada no comparteixo amb tu. Res és tan senzill.

Busca qui t'ha pegat ha dit...

Anònim: sempre tinc al pensament els catalans. Alguns més que altres: de fet, a Duran el porte al cap i al cor.

Clídice: hui per hui al Parlament CiU i ERC tenen majoria per proposar el que consideren, però Mas ha estat dos anys governant amb el PP. Si ara ha vist la llum i vol proposar la independència (que no apareixerà ni de conya al programa electoral) és una altra cosa. Estaria bé, també, saber què en pensa fer de la Sanitat i l'Educació públiques.

Gràcies a tots dos per comentar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails