dimecres, 28 de novembre del 2012

25N: CatalunyaShore, els resultats (VI): La Catalunya Tróspida


Finalment, a la part baixa de la taula, tenim dues sorpreses de la nit electoral del 25N: l'entrada de la CUP i el gran resultat obtingut per Ciutadans-Ciudadanos-Citizens.

Els primers ocupen, amb un escó menys, el buit que ha deixat al Parlament (i al cervell de moltes persones) el partit Solidaritat. La seua desaparició és prou lògica tenint en compte el paperot que han fet els seus responsables durant la mitja legislatura que hem patit i, també, durant la campanya. Per al record quedarà la intervenció de López Tena en anunciar el resultat, on parlà de 'soldats catalans' per referir-se al quatre gats que s'aplegaven a la seu de SI i resumir les eleccions amb un: “Catalunya ha votat la seua extinció”. Molt bé, doncs.

Sobre el paper que jugarà la CUP al Parlament esta nova legislatura només tinc un dubte: serà més o menys freak que el que ha jugat Solidaritat?

D'una altra part, la formació de Rivera ha estat la gran beneficiada del debat independentista. Només amb un eslògan i quatre mitges veritats han aconseguit 170.000 vots més i han triplicat els 3 diputats que ja tenien, un dels quals eixirà per Tarragona, on presentaven un militar retirat.

Seria injust, però, atribuir només a les tensions secessionistes l'èxit de C's en estes eleccions, perquè ja sabem que l'antipolítica en estos temps dóna un bon resultat.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails