divendres, 5 de març del 2010

Les banyes d'Aguirre

No és massa sorprenent que El Mundo, l'ABC i La Razón coincidisquen a l'hora de dedicar la seua portada a l'última bravata d'Esperanza Aguirre, ja que els respectius directors, Ramírez, Expósito i el beat de cabells oliosos Marhuenda, no dissimulen les ereccions que els provoca la barreja de liberalisme mentider i efectisme polític que practica la presidenta de la Comunitat Atòmica de Madrid.

El que sí que resulta sorprenent és que els tres diaris incloguen hui en la seua portada tres fotos diferents d'Aguirre amb un capot, la qual cosa ens obliga a preguntar-nos quanta estona passa esta dona al despatx, perquè entre els actes institucionals de propaganda i les visites a la plaça de las Ventas no li quedarà temps per acabar de privatitzar els serveis públics dels madrilenys. I sabem que eixa és la seua prioritat.

Independentment de la repulsiva forma que té la caverna de tractar qualsevol assumpte polític, l'anunci d'Aguirre de protegir les corregudes de bous no només és oportunista, miserable i ranci, sinó que posa en evidència com es fan les coses a la meseta: mentre Catalunya debat sobre una qüestió i convoca una comissió per estudiar el tema i escoltar els posicionaments d'ambdues parts, la madrilenya es tira la figa al llom, es passa pel folre (de les saies) les més elementals formes democràtiques i anuncia un decret per protegir les corregudes de bous i, alhora, introdueix l'element que la dreta (fins i tot Prisa) ha estat buscant des del principi del debat: la confrontació entre Catalunya i Espanya, representada en este cas per la Comunitat Atòmica de Madrid, reserva espiritual de l'espanyolisme i de com s'han de fer les coses, de forma que els diputats catalans tenen un motiu més per votar a favor de l'abolició de les corregudes de bous: Esperanza Aguirre.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d’acord querido! A més, sobres les portades dels diaris madrilenys, dir-te que sols la de El Mundo és d’ahir, la resta d’arxiu... I és que la crisi afecta a uns més que d’altres...
Sobre els bous i Madrid ja està tot dit. Bé, sols em falta entendre com el tio Verdeguer no acaba de veure-ho... Sols per no estar d’acord amb la tipeta aquesta, que se les dona de no arribar a final de mes amb 8000 euros nets de salari fa 4 anys, ja paga la pena dir el contrari que ella...
Ferran

Anònim ha dit...

No es cuestión de ser de la meseta... es cuestión de tener un modo de pensar... Ya se puede leer en muchos diarios nacionales que en Valencia vamos a seguir el mismo paso que en Madrid, y las corridas de toros van a ser nombradas Bien de Interés Cultural... Vuelve el carpetovetonismo.

Unknown ha dit...

el tio Verdeguer ho veu tot molt clar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails