dijous, 9 de juny del 2011

Nous escenaris: Barcelona



S'han acomplert tots els pronòstics i els socialistes (i companyia) hauran d'abandonar l'Ajuntament de Barcelona a favor de Convergència i Unió, fet que suposa que per primera vegada la dreta autòctona es fa amb l'ajuntament de la capital del país.

Òbric parèntesi. La constitució de l'Ajuntament de Barcelona està pendent d'un últim recompte per veure si el PP encara pot arrapar un regidor més a CiU, però tant fa qui al remat se'l quede: el resultat serà el mateix. Tanque parèntesi.

A la vista de quina marxa porta Mas a Catalunya és fàcil preveure, doncs, com seran els quatre anys que els barcelonins tenen per davant: si des de novembre el nou Govern convergent s'ha dedicat, amb el silenci còmplice del PP de Sánchez-Camacho, a retallar les despeses en educació i sanitat públiques, a fotre d'hòsties als pollosos de plaça Catalunya, a refregar-se en un toll de populisme ranci, a demanar un concert econòmic a l'estil basc i navarrés i a jugar amb el cadàver de ZP (gairebé arribant a la profanació), tot indica que els quatre anys que Trias ha de tindre l'alcaldia de Barcelona també faran baixar la cara al conjunt del catalans.

Efectivament, els resultats de CiU a la ciutat comtal no li garanteixen un govern plàcid i necessitarà el recolzament del PP d'Alberto Fernández, el qual ja ha posat preu als vots positius als pressupostos: Badalona.

Així, CiU s'ha vist obligada a deixar la tercera ciutat del país en mans de l'impresentable i xenòfob Garcia Albiol a canvi de garantir-se el suport a Barcelona amb l'excusa que deixarà governar el partit més votat a cada ciutat, posició que ha estat ignorada pels convergents tarragonins, els quals, amb tota probabilitat pactaran també amb el PP per desallotjar els socialistes del govern municipal. I no hem de descartar tampoc que els convergents acaben pactant amb l'extrema dreta de Plataforma per Catalunya per fer-se amb l'ajuntament d'El Vendrell.

Òbric parèntesi. La situació al tarragoní és greu: podríem acabar veient el candidat popular Ale-Ale-Alejandro Fernández (aquell que versionà el hit de Lady Gaga) amb responsabilitats de govern a Tarra-tarra-tarragona. Tanque parèntesi.

Els catalans haurien de saber què fan amb el seu vot cada cop que opten pels convergents i que propostes (clarament il·legals dintre del marc jurídic actual) com la de negar l'assistència jurídica als estrangers que encara no porten sis mesos empadronats ens fan sentir vergonya a aquells que en alguna ocasió hem sentit respecte, encara que siga una mica, per Catalunya.



3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha molts matisos a fer en el teu text. Alguns per manca de documentació i altres, de realitat.

1. No tot Convergència té les mateixes afinitats: http://www.ara.cat/especials/eleccions22m/Dirigents-CiU-aplaudeixen-Figueres-xenofobs_0_495550689.html
2. PxC i CiU ja no pactaran al Vendrell. Algú ha tingut un atac de banyes. http://www.ara.cat/especials/eleccions22m/PxC-donara-suport-CiU-Vendrell_0_496150456.html
3. Pel que fa a l'atenció sanitària, no és cert el que dius. No es priva a ningú l'atenció mèdica bàsica, simplement es demana com a requisit 6 mesos d'empadronament per a intervencions quirúrgiques de més abast, atès que està estudiat que prou gent (i no es tracta d'immigrants dels que no vol l'Albiol, sinó alguns europeus i americans, en els estats dels quals la sanitat no és tan reputada com a Catalunya/Espanya) s'empadrona puntualment, es "cura" i se'n va.http://www.eldebat.cat/cat/notices/2011/06/el_govern_vol_demanar_sis_mesos_d_empadronament_per_tenir_cobertura_sanitaria_86634.php. Això crea un dèficit terrible, tal com anuncia tendenciosament el Periódico d'avui: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/tres-comunitats-del-sumen-meitat-del-deute-sanitari-espanyol-1036868.
4. El pacte a Badalona és una barbaritat!
5. ... i més important: "els catalans abaixaran la cara". Fa de mal dir. Des de novembre que hi torna a haver govern convergent i a les eleccions autonòmiques es va revalidar àmpliament l'acció de govern, com també ho fa la UE: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/economia/brusselles-diu-que-catalunya-fet-esforc-dajust-enorme-1037128

Busca qui t'ha pegat ha dit...

Per parts, benvolgut.

Quan vaig escriure l'article hi havia coses que es donaven per fetes, com el pacte amb el PP o PxC a Tarragona i a El Vendrell. Si al remat no pacten millor que millor.

Pel que fa a la 'mesura' sanitària: d'una part és populista i d'altra il·legal, perquè contravé la Llei d'Estrangeria. A banda del fet que no es pot aplicar als 'immigrants' comunitaris.

Respecte a Badalona: no he parlat de pacte, només dic que CiU permetrà governar el PP més xenòfob i racista de Catalunya.

I, sincerament, em resulta indiferent que els catalans hagen tornat a votar CiU en les municipals: al PV votem Camps i això no obsta perquè es puga fer crítica de les seues polítiques, com el retall tan apluadit per la UE.

Les institucions internacionals segur que veurien amb millors ulls que retallaren el triple. Apa, que ho facen.

Salut!

Clidice ha dit...

No seré jo qui et defensi els de CiU, ara, amb certs ajuntaments del PSOE(c), ja fa molts d'anys que s'abaixa la cara. En la cosa municipal tot es complica molt, perquè més enllà de la ideologia, que també, hi ha qüestions de pell. I allò tan clàssic de "ens coneixem tots". O sigui que, n'estic convençuda, no ha guanyat la dreta, ha (hem) perdut l'esquerra, tota.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails