dimecres, 21 de desembre del 2011

Lapsus linguae



Fa anys, per culpa de la influència d'un grup d'amics, vaig començar a dir captus i no 'cactus' per fer befa d'aquells que no sabien pronunciar correctament la paraula en qüestió.

Vaig dir tantes voltes captus, captus i captus que vaig acabar per assumir la parauleta i hui en dia encara he de parar-me un segon a pensar per no amollar captus quan vull dir cactus.

De la mateixa forma, fa temps que un amic i jo vam començar a dir discrecto per referir-nos en castellà a qui té el do de la discrección perquè així ho havíem llegit a una pàgina de contactes.

L'altre dia, però, em vaig sorprendre escrivint la paraula tal qual, amb una doble (i terrible) ce, en un document per al jutjat.

És com si la providència es conjurara en contra meua i em fera pagar per estes conyes. O per citar els savis: a qui es burla, el dimoni li furga.

Però el meu idiolecte (o idiotalecte) no només em juga estes passades menors, ja que el cap de setmana passat, mentre sopava amb uns amics i una amiga ens contava una intervenció quirúrgica a la qual se sotmetrà pròximament, em va pegar per preguntar:

I, atén, què t'ha dit el veterinari al respecte?

Sí, tinc un amic que es refereix al metge així. I jo sóc una esponja.




Il·lustracions d'Álvaro Tapia Hidalgo

9 comentaris:

Clidice ha dit...

La meua iaia em deia: "no et facis el coix que nostre sinyó et castigarà". Doncs, ja ho saps ^^

matilde urbach ha dit...

Ai, jo els hi dic caftus, de tota la vida!

el fem fatal ha dit...

Llegint-lo m'ha embragat l'emulsió.

Fran Rueda ha dit...

A mi em va passar amb la columna vertebral, fent broma d'una senyora que deia la "colun.na verticá" (amb n geminada, igual que can.ne, o cuen.no o las película pon.no)i va arribar un dia que ho havia de dir seriosament i no em sortia l'expressió correcta. No es podem riure dels altres, que després arriba el sant "així sigui" i ens deixa dient aquest tipus de cagades.

Bones festes, maco.

matilde urbach ha dit...

Hi he estat donant voltes, i això meu ja no són lapsus, és una forma de vida. Ho dic perquè em fa mal l'asiàtica i el veterinari m'ha receptat unes injeccions intravenenoses.
I ja posats, bones festes tingueu, senyor Rasoir.

matilde urbach ha dit...

Pa mi que injeccions no s'escriu així. Que no siguin indiccions o ignicions o vés a saber. Coi de paraules, qui les entengui que les compri.

Rabosa platejada ha dit...

Pos jo vaig estar ahir al "laboratori" a que em feren un "saqueo"
¡¡¡ Bon Nadal per a tots ¡¡¡

Anònim ha dit...

Ascolta XD i quin és el teu perfil a les pàgines de contactes jiji

David ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails